понеделник, 2 април 2012 г.

Времето е геометрично, Геометрията е временна.



                       



Времето е геометрично !





Геометрията е временна !





Времето е геометрично !  То е кръг ,пресичащ    пространството !
Геометрията е временна !   (Движи се всяка една точка в Космоса  , във всеки един момент)



...Времето  Времето  Времето  Времето  Времето  Времето...



"Ако е за въ Българско ! то времето е въ насъ , и ний сме въ времето ; то насъ
 обръща , и ний него обръщаме ; ..."             
                                          ВАСИЛ ЛЪВСКИЙ





               Българите са във Времето !
               Времето е в българите !
 Това е даденост на тази Земя !
 Основна закономерност ! Закон !
Това твърдение се доказва , като се използуват Библейските пророчества , съпоставени с човешката История и се познава цикличността на Времето .
  Трябва да се знае , че във Философията , символ на Времето е Кръгът ! От тук следва простият извод , че дължината на Времето може да се определи математически , като се използува формула от Геометрията .  Движението на Времето е кръгово и следователно формулата за намиране дължината на окръжност може да се приложи и при изчисляване дължината (разбирай -цикличността ) на Времето !                  
             Тази формула е :.R !    където π 3,14 
                                                                                               R - e радиуса на кръга
                                                                                                      ( или на Времето )

    Времето не е съществувало вечно .  Преди появата на Бог няма време (нито пространство) Това е описано в Старият Завет .
    Щом преди Бог няма Време , това означава ,че няма кръг . А щом няма кръг , няма радиус на този кръг . Това води до "осакатяване" на формулата .R , т. е. радиуса отпада и е налице само 2π  . Това е "материалът" на Сътворението  , с който Бог е "разполагал " за да сътвори света !  е равен на 2 пъти  по 3.14 = 6. 28 , където цялото число 6 определя броят на периодите в първият завършен цикъл Време . Това е причината Бог да създаде света за 6 дни ! Времето е цикъл със 6 (шест) окончателно завършени  периода ! В Библията тези периоди се наричат дни . Тъй като Цялото (Сътворението) се съдържа и се състой от тези 6 части , то това ни дава основание да ги обединим ( да ги затворим) в един цикъл . " Киклос " на гръцки език означава " кръг " !
Всеки цикъл  би трябвало да има свое начало и край , но тъй като кръгът няма начало , нито край , то времевите  периоди буквално "изгряват" и "залязват" , както Слънцето  или Луната . Това размива границите на цикличността . Но така е пожелал Бог ! С цел осигуряване защита на Неговото творение . Освен това Архитектът на Света е заложил "хитринка"в самите основи на света , т.к. Материалът на сътворението не е нито цяло , нито точно число , а е приблизително число - π 3,14  ! 
    Това е проблем , с който човечеството и до днес не може да се справи .
      


Светът , в който живеем е сверичен !
Атоми , протони , неутрони , молекули , Земята , Луната , Слънцето , всички планети представляват свери . Всяко едно от тези сверични тела се движи по един единствен възможен начин : като се върти около остта си !
      Двата основополагащи елемента на нашата Вселена са Пространство и Време !
      Пространството се простира във и извън всяка свера , която приведена във въртеливо движение поражда Време ! (не говорим за синоптично време)
       Ето защо Времето (както и Зодиака , който е елемент на Времето ) имат  кръгов характер !
      Съотношението Пространство : Време може да се изрази посредством техните мерни единици - 1 метър : 1 минута !
           1 метър : 1 минута = 100 см : 60 сек. = 1.666... !
   където : 1 е символът на Бог ,
                      666 е символът на Дявола ,
                      Десетичният знак между тях е   символът на човека !
 Това отговаря на Божественото Златно сечение , т.е. основното хармонично съотношение в природата , което Архитекта на Света е използувал за да го създаде !
Това съотношение е 5:3 или  3/5 от цялото . Ето го математически :   5 : 3 =  1. 666...



     Това обуславя необходимостта , човек да се съобразява , както с Бог , така и с Дявола т. е. да се съобразява ,както с Пространството , така и с Времето !
          
     ВРЕМЕТО Е ЦИКЪЛ СЪС 6 (ШЕСТ) ПЕРИОДА !  6 Е ЧИСЛОТО НА ВРЕМЕТО !
Това е дадено от Бог ! Самата цифра  ( 6 ) представлява спирала . Както казах по-горе "Киклос" на гръцки език означава "кръг" . Сега можем да заменим думата "цикъл" , с думата "кръг" . Получава се :  - " Времето е кръг със 6 периода ! "
                                                                                                                                                                                           

Всеизвестна истина е , че всеки кръг има 360 градуса !
Така и Времето като едно цяло би трябвало да има 360 равни части !
Т.е. , ние току-що констатирахме , че Пространството ( Кръгът ) се дели на 360 части (градуси) и Времето от своя страна се дели приблизително на 360 дни !
Защо приблизително ли ? - Ами ,защото основният "материал" на Сътворението е
- π 3,14  ! 

От тези разсъждения логично се налага извода , че годината (като времеви цикъл) е кръг . Защо тогава тя не е 360 дни , така както кръга има 360 градуса ?
Много просто : Във всяка една година Бог (очевидно) е запазил по един цикъл Време ( приблизително равен на " 2π " т. е. 2 пъти по 3.14 = 6.28 дни ) за себе си !
Тук има много детайли , които пораждат множество въпроси , но аз ще ги прескоча , защото те не са предмет на този анализ и ще ви насоча към следващият самоналагащ се факт :
Кръгът има 360 равни части (градуси)
Времето е цикъл ! "Киклос" е кръг !
Времето е рожба на Бог ! То се появява , когато се появява Бог ! И има 6 периода (наречени в Библията - дни ) Следователно   Периодите време са :
360 сек. , мин. , часа , дни...
360 (кръг) : 6 (периода) = 60 сек. , мин. , часа , дни ...
Какво са 60 сек. е ясно ! Те са 1 минута .
Какво са 60 минути е ясно ! Те са 1 час .
Какво са 60 часа ? Това е време равно на  2.1/2 денонощия ! За два дни и половина Луната преминава през един от 12-те зодиакални знака на небосвода . Т. е. една зодия на небето е тъждествено  на 1 небесен час . 12 зодии по 2.1/2 дни са 30 дни = 1 месец .
С други думи 12 -те зодии представляват 12-те часа на небесният циферблат ! Когато те изтекат (когато Луната премине през 12-те зодии) , изтича един месец време за хората.
А защо има месеци със 31 дни ? Откъде се взема това допълнително време ? - Много просто !
Нали "материалът" на Времето е  " 2π " = 6.28 !
Ние (хората) за улеснение броим само цялото число - ( 6 ) , а забравяме остатъка от 0.28 част . Този остатък натрупва също Време .  С други думи , хората непрекъснато пресмятат времето погрешно .  
 Времето трябва да се брой със половинки , като например 2 денонощия и половина ( 60 часа )( Лунното пресичане на една зодия ) или 7 денонощия и половина ( 180 часа )( Луната преминава 3 зодии или 1/4 от зодиака. Мести положението си със 90 градуса . )
        Така е записано и в Библията ! Не знам защо не се обръща внимание на текстовете  , където пророчествата са записани ,че ще се случат   -  "след време и времена и половина " !!! ...

2 пъти по 180 часа (7 денонощия и половина ) = 15 денонощия . Това е 1 (един ) Индикт Време !  Това е мярка за Време въведена от Константин Велики : 1 Индикт = 15 )

 

от Уикипедия,
Индиктионът е свързан с императорския указ (едикт), с който се разпореждало веднъж на всеки 15 години в Римската империя да се направи преоценка на имуществата, за установяване на размера на дължимите данъци. С времето се наложил като система на летоброене. Номерът на индикта показва положението на годината в 15–годишен цикъл.
Самите цикли обаче не се номерирали или обозначавали по друг начин, затова индиктът може да се използва само ако се съотнесе с друга система за датиране (от Сътворението на света, от раждането на Христос, от управлението на някой владетел, и т.н. ).
Годината по индикта във Византия започвала на 1 септември. Изчислението по индикта се е използвало в Свещената римска империя до 1806 г. )


Два Индикта време са  1 месец ! ( 4 пъти по 7 и половина денонощия , 4 пъти по 90 градуса изместване на Луната спрямо нашата Земя , т.е. едно пълно завъртане , т.е. 1 пълен цикъл (кръг)... )
Небесният принцип Луната да преминава за 7.1/2 денонощия  през 3 зодии (1/4 от зодиака) всъщност отговаря опростено  на 7 дена и 8 нощи ! Това е пресътворено в българският фолклор като основен музикален такт . Неравноделният такт 7/8 е в българската ръченица и народна музика !


(През 20 век, във връзка с популяризирането на българския фолклор и създадените на негова основа класически произведения, неравноделните размери навлизат също в
западноевропейската симфонична музика, в джаза, в рока и други.- бел. Уикипедия )



България  е в хармония със Времето ! 
 Времето "изгрява" и "залязва" тук !


                       6 г.          60 г.                          60 г.               2 Индикта ( по 15 г.)
*------*------------------------*------------------------*-------------*-------------*------------
            !878г.-1884 г.                 1944 г.                            2004 г.      2019 г.      2034 г.


                     !878 г. -Руско-Турска война (Освобождение на България )
                     1878 г. - 1884 г. един шестоцикъл на преход от бездържавност , към държавност
                                                на 06.09.1885 г. е провъзгласено Съединението на България .
                     1884 г - 1944 г Първа фаза  на Държавност - МОНАРХИЯ ( 60 г. цикъл )
                     1944 г. -2004 г.Втора фаза на Държавност  - РЕПУБЛИКА ( 60 г. цикъл )

                     Онагледяване  Историята на Третата Българска Държава (от 1878 г.  напред...)
             Периодът 1878 - 1884 г .е преходен период от 6 години ( един 6-то цикъл Време ) от отсъствие на държавата към създаване на 3-та българска държава .
             10 пъти по 6 г. = 60 години  ( Пакет от цикли = 1/6 от Цялото , "кръга" ) от 1884 - 1944 година .Това е периода на Третото Българско Царство . Още в първата година на периода -1885 г . на 06.09.се обявява Съединението и България бива провъзгласена за Царство .Държавата се управлява от един човек -цар , а основната форма на собственост е частната собственост .  ЦАРСТВОТО Е ТЕЗА !
                 Когато пълният кръг от Време се затваря (след 60 години ), забележете - пак през септември но този път на 09.09.1944 г. настъпва промяната . Новият цикъл (кръг Време) променя на 180 градуса  отношенията в държавата . Тя вече не е Царство , а става Република (така както е искал Левски ) Не управлява един човек , а управлява народа (поне по Закон) .Собствеността вече не е частна , а общонародна !!! РЕПУБЛИКАТА Е АНТИТЕЗА !
                Сигурно вече се досещате , че мисълта ми води към знаменитата триада на Хегел - "ТЕЗА - АНТИТЕЗА -СИНТЕЗА "

                Приведох този пример за да покажа  и да ви посоча , че България е в абсолютна хармония с цикличността на Времето . Или ако пак цитираме Левски  : ...то Времето е в нас и ний сме Времето " Да ! Няма грешка ! Погледнете внимателно тефтерчето на Апостола...там няма буква "В" .  Ръката на Левски е написала : "НИЙ СМЕ ВРЕМЕТО ! "
                 :) Звучи еретично , нали !? - Нищо ново ! България е дала на света "богомилството",което означава , че българите са мили на Бог -т. е. са Богомили !
 60 години теза (царство) + 60 години антитеза (република) ,  раждат синтеза !

  Рожба ( и плод ) на тази трияда на Времето е една личност от съвременната История на България (разбирай -и на Света ) Тази личност е уникална ! Няма аналог в човешката История ! Никой , никъде и по никакъв начин на тази Земя не се е родил ЦАР  НА ЦАРСТВО и в рамките на един живот  не е управлявал същата територия и народ , - и като
   МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА  !!!
  

   Уникалният ! Единственият - ТОВА Е
Негово Величество Симеон II Цар на Българите -
Министър председател на Република България !!!
ТОЗИ ЧОВЕК (по съдба )НЯМА АНАЛОГ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ
 По стечение на обстятелствата ( на съдбата) ( на ролята , която му отреди Времето ) Той стана (пред очите ни )...

...Царят - Министър преседател


Симеон е синтетичен !

Тои е дете на тезата ( Царство) и антитезата (Република)
 Това се случва само и единствено в България ...и маркира бъдещето на Света !

***

Един материал на ДОДЕКАЕДЪР ! :
(следва )

Няма коментари:

Публикуване на коментар