вторник, 7 април 2015 г.



                        Ирина Бокова стана кавалер на ордена на почетния легион

Франция работи изключително активно по въпросът българин /ка да стане шеф на света , т.е. да бъде избран за генерален секретар на ООН ,през 2016-та година.
5 държави решават съдбата на тази престижна световна длъжност .
Това са победителките от последната световна война : Русия,САЩ,Франция,Англия и Китай .
 Франция съвсем явно ще подкрепи кандидатурата на Бокова. Това ще проличи още по-отчетливо след няколко дни ,когато в Париж , в Лувър-а се открие изложбата за древно- тракийските съкровища на България.
 Русия ще подкрепи категорично Бокова ,която е руски възпитаник.
Путин заяви това в лична среща с Бокова.
 Китай е добронамерен към нея и се очаква да е третият подкрепящ.

 България в знак на добра воля издаде избрани речи на китайският президент на български език ,преди около месец. Освен това обещаваме 4 дка земя в центъра на София за китайски културен център.
Америка ,особено с президент Хилари Клинтън , (която бе в основата на избора на Бокова за шеф на ЮНЕСКО ) - също намира кандидатурата за удачна.
Остава Великобритания , но при подкрепа от САЩ - то Великобритания трудно би се противопоставила...
И така - наградите на Бокова трасират пътят й към върховете на световната политика .
Това не може да не стане ,защото е пророкувано от баба Ванга .
Започват да се случват "писаните събития" от Края на Времената.


https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=9038526856962715985#editor/target=post;postID=5369691374992874554;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=23;src=postname
                                                         Орденът на почетния легион

Орденът на почетния легион (на френскиOrdre national de la Légion d'honneur) е френски национален орден (организация), учреден от Наполеон Бонапарт на 19 май 1802 г. по примера на рицарските ордени.
Съгласно кодекса на Почетния легион тази почетна организация има статут и права на юридическо лице. Принадлежносттта към ордена е висш знак за отличие, почит и официално признание за особени заслуги във Франция.
Приемането на членове на ордена се осъществява за изключителни военни или граждански заслуги от президента на Френската република, който по длъжност е гросмайстор (grand maître) на ордена.
Почетният легион е една от най-важните институции на френската държава и един от символите на френската република. С някои изключения в ордена не приемат членове посмъртно. По думите на генерал Шарл де Гол "...Почетният легион е общество на живия елит ..."

Няма коментари:

Публикуване на коментар