понеделник, 29 юни 2015 г.

Витлеемската звезда ще изгрее на небето на 

                                1 юли                                     




                       
В нощта срещу сряда - 1 юли Юпитер и Венера ще се доближат толкова близо до Земята, че практически на небето ще се вижда само една ярка звезда, пише "Sky & Telescope". Така ще се възпроизведе митичната Витлеемска звезда, която е изгряла на небето по време на раждането на Исус Христос според Библията. Двете планети ще прекарат така около седмица. За наблюдателите, невъоръжени с телескопи, те ще приличат на двойна звезда. Астрономите наричат това явление „прегръдка на звезди”, то се случва сравнително често, но между Юпитер и Венера е по-рядко. Картината, която ще се вижда на небето напомня на библейската притча за Витлеемската звезда, която водила източните мъдреци към мястото, където се е родил Исус.




   
Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/291214.html


Една секунда по -дълго денонощие на 30-ти юни 


                            Минута от 61 секунди бърка в технологиите днес .                                      


... Не знам какво толкова се впрягат тия ,след като има натрупани от предходните 3 години - цели 18 часа "високосно" Време. А от тази година - още час и половина. 
Общо с 19 часа и 30 минути Времето върви преди нашия календар към днешна дата.

Това Време в момента не се отчита по никакъв официален начин .
А те за една секунда се тюхкат !... ( Додекаедър)



Минута от 61 секунди бърка в технологиите днес



Последната минута на юни 2015 ще продължи 61 секунди. Това се налага, защото Земята постепенно забавя въртенето си, а човешкото време се измерва от извънредно точните атомни часовници. Когато разликата между "земното" и технологичното време надвишава 0,9 секунди, се прави корекция на универсално координирано време - UTC, познато и като времето по Гринуич.

"Въртенето на Земята около оста й постепенно се забавя и високосните секунди са начин това да се отчете", обяснява Даниел Макмилън от Центъра за космически полети на Националната космическа агенция на САЩ (NASA).

Ако трябва да сме съвсем точни, се посочва още на сайта на Агенцията, един ден продължава 86400 секунди. Така е според стандарта за време, който хората използват във всекидневния си живот - координираното универсално време (UTC).

UTC е "атомно време". Продължителността на секундата се базира на предсказуеми електромагнитни процеси в атома на цезия. Техните параметри са толкова надеждни, че цезиевият часовник може да изостане или избърза с една секунда за 1400 000 години.

Средната продължителност на слънчевия ден обаче, който се определя от въртенето на планетата ни около оста й, е около 86400.002 секунди. Това е така, тъй като въртенето на Земята се забавя заради влиянието на гравитационните взаимодействия с Луната и Слънцето. Учените са изчислили, че средната дължина на слънчевия ден не е 86400 секунди около 1820 година. Разликата от 2 милисекунди или две хилядни от секундата, което е по-малко от едно мигване на окото, първоначално трудно може да бъде забелязано, но в рамките на една година би се натрупала почти цяла секунда. В действителност обаче не се случва точно това, тъй като дължината на всеки един ден непредсказуемо се променя под влиянието на редица фактори. Главният от тях са атмосферните условия. Освен тях влияние оказват активността на земното ядро, промените на океаните и подземните води и хранилищата на лед, както и приливите и отливите.

Учените използват изключително прецизна техника, за да измерват точната продължителност на деня. Чрез глобална мрежа от станции се наблюдават астрономически обекти, познати като квазари. Те служат като точки за сравнение, които могат да се приемат за неподвижни, защото се намират на милиарди светлинни години от Земята. Тъй като наблюдателните станции се намират по цялото земно кълбо, сигналът от даден квазар ще пристигне по-бавно до някои станции, отколкото до други. Изследователите използват тези малки разлики, за да определят точните позиции на наблюдателните станции, скоростта на въртене на Земята около оста й и ориентацията на планетата в Космоса. Извършваните в момента измервания са точни до 3 микросекунди или 3 милионни от секундата. Разработва се нова система, чиято прецизност се очаква да бъде по-добра от 0.5 микросекунди.


Обикновено високосна секунда се добавя или на 30 юни, или на 31 декември, като часовниците се преместват от 23:59:59 на 23:59:60 и след това на 00:00:00. Вместо това много системи се изключват за една секунда. Опитът показва, че добавянето на секунда може да затрудни някои компютри. Съществуват мнения, че е по-добре да не се добавят секунди. Една от причините за проблемите е, че високосните секунди не могат да се предвидят отдалече. От 1972 година, когато за пръв път е добавена секунда, до 1999 година, високосни секунди са добавяни почти всяка година. Секундата на днешния 30 юни е едва четвъртата от 2000-та година насам.


Копирано от standartnews.com




                                                                                                                                  






 " ВРЕМЕТО РАЗКРИВА ВСЯКА ИСТИНА "
                               Меандър


  Картината "Прабългарският календар" от художника Румен Статков

      Когато някой ви каже ,че светът съществува вътре във един великан - по -скоро му повярвайте ,отколкото да се присмеете.
     Лично аз си мисля ,че човечеството живее в едно огромно ухо на още по-огромен великан .
     Защо ухо ? - За това ,защото светът е акустичен . Човекът живее в акустична среда .
     Съдбата е сляпа ( с вързани очи ) Сигурно е така .
За сметка на това обаче тя чува всичко , дори това , което хората не чуваме .
     Човекът се контролира от съдбата ,чрез слухов сензор .
     Нашата галактика представлява точно това - едно огромно ухо ( наподобяващо човешкото ) , което улавя всички вибрации , които нашият свят ражда ежеминутно.



         Ето защо една от най-мъдрите народни поговорки е : "Мълчанието е злато ! "
 Оръжието с което човек може да се пребори със съдбата е ... МЪЛЧАНИЕ !
 Когато мълчи ,човекът е недосегаем . Мислите са плод на вътрешна вибрация в самите нас .
Докато тези мисли не се произнесат - това , което ни контролира  (наречено от нас -съдба) - не може да схване нашите действия и не ни контролира .
        Една друга поговорка гласи ,че човек е господар на мислите си ,и става техен слуга ,когато ги произнесе. Т.е. когато предизвика вибрация посредством речта си ,която вибрация се улавя от великото космическо ухо и то се намесва в живота ни под една или друга форма .
        Тази намеса в живота - човек нарича Съдба .
       Речта - това е недоловима форма на контрол .
       Езиците са невидими граници ,които спомагат за бързото локализиране на приносителя на дадена вибрация.
       Ето защо древните са съкращавали думите ,или са създавали думи без гласни звуци ,т.к. гласните притежават огромна скорост на разпространение .
       Когато древният човек е искал да завещае на поколенията информация за това състояние ,което ние сме свикнали да наричаме живот - той е влизал дълбоко под земята , в пещери и там по стените е оставил информацията под формата на рисунки или резки .
     - Защо ?
    - Защото се е надявал да изпрати послание към бъдещето , като създаде информация ,без да произведе  вибрация в пространството.
                                                          ***

    Живеем в среда ,която сме свикнали да наричаме - атмосфера . Атмо - Сфера .
    Атмо е Ад !  Сфера е част от всички други сфери в този сферичен свчт - атоми , протони , молекули , планети , Слънцето ,Вселената...
          Единственият възможен начин на придвижване на тези сфери е въртенето .
          Въртенето поражда във всяка сфера центробежни и центростремителни сили.
          Видимият или осезаем ефект от тези сили е появата на Вибрации.
          Всичко е във всичко !
          Всичко е вибрация !
          Светът ,в който живеем ,в който сме потопени е вибрационен , т.е. е Акустичен .
          Ето защо Времето има две основни характеристики :
- Времето е Кръг ! ( защото всичко е сферично )
- Времето е Музика !  ( защото всичко е акустично)
           Това обяснява защо Питагор се е занимавал с аритметика (баща на цифрите) и музика .
           Това ,че има 9 прости едноцифрени числа ( цифри)  , показва необходимостта да се изброят вибрациите (кръговете ) на Ада , в който живеем .
            Ада има 9 кръга , т.е. сфери .
           Времето е музика , т.е. е вибрационно поле .
Това е космическата музика , която движи света.
           Цифрите са необходими за да се подредят и преброят вибрациите .
  Питагор е закодирал в думата "Аритметика" - познанието ,че Времето е Музика , а средата в която се разпространява e -  Пространство!
           Освен това е констатирал ,че различните тактове на тази музика са неритмични .
   Разкодирана ,думата - Аритметика означава :
           "А" - отрицателна частица "НЕ"
           "Рит" - от Ритъм
            "Мет" - от Метрум
Ритъм и Метрум са основни понятия в Музиката.
                  Така се е "родила" думата  :  А - РИТ - МЕТ - ика !
            Това , че живеем в акустичен свят е породило необходимостта , Бог да сътвори човека с две уши  ( за да чува  , да разпознава и различава вибрациите)
             Светът ,в който живеем е бинарен , събрал в едно две противоположности .
Функцията - само "да чува" - не е била достатъчна , защото процесът е едностранен - само се приема вибрацията , т.е. само се слуша.
 Бинарността изисква и да се отдава (създава) вибрация от самия човек.
 Това наложило ,човека да се сдобие и с уста.
   Ушите и устата са органи (сензори), посредством ,които човек се хармонизира
 ( дисхармонизира) със акустичността на света.
  Казано просто : Светът е огромно ухо!
  Галактиката е с такава форма .
    За да съществува тук човек трябва да умее да приема и предава разнообразен набор от вибрации. Ако не чува или не говори - човек е хром ,т.е. това е недостатък за тази среда ,в която живее.
          Животът в сферично -акустичния свят  обаче ми прилича на едно лабораторно изследване.
           Хората са "командировани" тук за около 3 космически месеца .
            От раждане до смърт - човек живее около 72 години средно.
Това времетраене има 3 подпериода от 24 години . Разбира се Земни години .
В космоса Времето тече по друг начин и с друга скорост.
         24 - е основно времево число , по което се определят музикалните тактове на космическата музика.
        НА ЗЕМЯТА                                 В КОСМОСА
24 земни години               =       1 космически месец
12 земни години               =        2  космически седмици + 1  космически ден ( 15 дни , Индикт)
6 земни години                 =        1 космическа седмица + 1/2 ден                  ( 180 часа)
3 земни години                 =         3 космически дни + 18 космически часа    (90 часа)
1 земна година                  =        1 космически ден + 6 часа                              (30 часа )
          Така 1 земна година е = 1 космическо денонощие + 6 часа в космоса !
   Това отговаря и на Библейските тълкувания .
          Какво означава това ?
 След като човек живее средно 72 години на Земята , това отговаря на 3 периода , всеки по 24 години.
           Ако направим аналогия с листата на дърветата - така , както листата се раждат , развиват и умират за 3 периода ( сезона : - пролет , лято , есен ) - така и човек попада в Атмо-сферата за 3 космически периода, всеки = на 24 земни години .
           Според мен не бива да се създава впечатление ,че човек живее дълго и трябва да се бори да удължава живота си .
           Както казах , 72 земни години отговарят на 3 космически месеца по 24 години всеки .
            Една година в космоса е = 12 косм. месеца  х  24 земни години = 288 земни години .
             Догодина ( 2016-та година) ще имаме кръгъл (пълен) цикъл от космически години. 
     
             2016 земни години : 288 = 7 космически години - от Христа до 2016-та !
      
         Не ми е писано да бъда Пророк (а и това не ми допада) , но констатирам великолепно фактите .
         И констатирам :
 Щом Питагор се е занимавал с числа и музика ,
  -  7 е числото  на деня , в който Бог е сътворил вече света и е седнал да почине и го огледа!
 -  освен това ,диатоническата гама има 7 ноти !  Осмата е "горно До " !
   Това отговаря на Библейският текст ;
" Аз съм Алфата и Омегата , Началото и Края  " ( Откр. 1 : 8 ) - казва Господ Бог , Който е и Който е бил и който иде . Всемогъщият !
                                                       ***

                            Човек познава 3 вида вибрации .
            Вибрациите породени от Говор .  Символът са буквите .
            Вибрации породени от Музика . Символът са нотите . Това е по-висша вибрация.
            Вибрации породени от Светлината . Символът са цветовете . Най-висша вибрация.

            Земята управлява ,регулира и контролира ,своето положение в космоса спрямо другите космически тела ,чрез вибрациите породени от въртенето на планетата .
Земетресенията са инструмент за промяна положението и живота на Земята.
            Земетресенията предизвикват вибрации , които човек все още не умее да разчита  ( или това познание е скрито от народа)
             Слънцето и Луната също предизвикват вибрации. Те са от по-висш тип и са свързани със Светлината. Слънчевите и Лунни затъмнения също ,както земетресенията ,са инструмент за промяна в космоса .
              Така ,както Слънцето , Земята и Луната са във взаимовръзка ,така и Земетресенията ,Слънчевите и Лунни затъмнения са във взаимовръзка помежду си .
               Предлагам ви моят Лунно-Слънчев календар на Земята .
            Изходна точка на неговото летоброене е Земетресението от 24-ти май 2014г. на гръцкият остров Самотраки ,което бе усетено много силно и в България.
              За да ме разберете , преди да ви го покажа е необходимо да уточня още нещо :
  А именно - как работят основните вибрации в нашият свят :
        Основно времево число е 24 ! Записано е в Библията :

 "И около престола имаше двадесет и четири престола и видях, че на престолите седяха двадесет и четирима старейшини, облечени в бели дрехи, и на главите им златни венци." ( Откровение 4:4 )

         Първият такт е такт 11/12 -ти . Това е основната вибрация в акустичния свят .
   11/12-ти от 24  = 22 ! Вибрацията на Бог !
Вторият такт е 9/10-ти . Вибрацията на Божествеността !
    9/10 от 24 = 21 , 6 ! Вибрацията на ангелите и светиите !
Третият такт 7/8-ми . Тактът на българското хоро и ръченица.
     7/8-ми от 24 = 21 ! Вибрация на Небето !
Четвъртият такт е 5/6-ти . Тактът на земния живот !
      5/6-ти от 24 е = 20 ! Вибрацията на Земята !
Има още два такта . Общо всички тактове са 6 (Шест)

         Вибрацията на Слънцето е 11/12-ти ! Това означава ,че всеки Слънчев цикъл е 22 единици на всяко от времевите нива - сек. , мин. , час , ден , седмици,месеци и т.н.
   И така :
    -Слънцето "работи" с цикличност = 22 !
    Луната (Небето) "работи" с                21 !
    Земята   " Работи" с цикличност      20 !
   На ниво "ДНИ" на Времето съответно трите вибрации на трите планети са 22 дни , 21 дни и 20 дни ...

         Сега вече мога да ви представя календара .














Слънчево -Лунен календар на Земята

         Календарът има 3 цветни сектора. Те съответствуват на Слънцето , Земята и Луната.
Така представен календарът е пълен с информация . Просто е необходимо да го разучите и вникнете в движението на планетите и тяхната цикличност .
         Календарът не започва едновременно за трите небесни тела!
         Първо започва със Земята и земетресението ( Z ) от 24-ти май 2014 г.
         В ден № 300 от земетресението - т.е. на 20 март 2015 г. започва календарът на Слънцето .На тази дата имаше Пълно Слънчево затъмнение,което е взето за начало на Слънчевия календар.
         15 дни по-късно (един Индикт Време) - на 04.04. 2015 г , започва календара на Луната.
          На тази дата беше Пълното Лунно затъмнение .
       Така ,всъщност са обединени 3 циклични календара - на 3-те планети.
Това дава възможност за онагледяване на взаимосвързаният,но неравноделен процес на 
Слънцето ,Небето и Земята - мястото на което живеем ...








( Следва продължение)

Няма коментари:

Публикуване на коментар