петък, 17 юли 2015 г.


Яйца по Панагюрски



До сега не бях правила тази вкусотия наречена яйца по Панагюрски, тък като си мислех,че няма да се справя със забулването на яйцата- е сгреших справих се.
Оказа се невероятно вкусна гозба и ще продължа да я правя и за в бъдеще и то редовно.

Необходими продукти за всяка порция:

2 яйца
5 с.л. кисело мляко
3 скилидки чесън ( ние обожаваме чесън , а и е мощно противогрипно средство,но ако не обичате,го пропуснете)

За запръжката:

1 с.л. с връх масло (около 10 грама)
1/4 с.л червен пипер




Начин на приготвяне:

Заврете вода в подходящ съд като добавите една супена лъжица оцет.
Дръпнете от котлона и чукнете едно по едно яйцата,които трябва да сте извадили от хладилника поне час преди да ги сготвите.
Върнете на котлона и оставете да поврят на слаб огън за 3 минути,ако искате рохки, ако не оставете 5 минути.
Извадете с решетъчна лъжица и ги оставете върху чиния с пласт кухненска хартия да се отцедят от водата.
Смесете млякото с чесъна, посолете и поставете в чиния.
Отгоре сложете яйцата.
Направете запръжка от маслото и червения пипер като внимавате тя да не прегори.
Залейте с нея яйцата. 
Поръсете с магданоз за свежест
Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар