вторник, 10 юни 2014 г.



                      ХРумКИ - хрУМки !!!   :)



Хрумки , хрумки !!! е рубрика за хрумвания свързани с новини от денонощието или просто детайли от действителността. Следете я ежедневно !


!!!...



           Не бях си купува вестник от "100 години" и днес нещо ме човъркаще на сергията да си купя един "Телеграф" . И ...о ,Боже !!! Гледам на вътрешна страница заглавието "Хорхе Букай стана майстор на хорото ." !!! Ама защо ли никак ,ама никак не се учудих на тази (жизнеутвърждаваща живота в България ) новина. ?
           Хорхе Букай - влюбен във България , която реагира на числото 6,което всъщност е число на Времето = Дявола !
           Освен това се учи да играе българско Хоро ! - (В първа глава : "Неназовани истини" ви разкрих тайната на българското Хоро.) Вече знаете - Хорото "рисува " Времето и числото 6 !
            Хорхе Букай "влюбен" във България ! (която "реагира" на числото 6 )
            Влюбен в нашенски сармички , които се "завиват" при приготвяне като ...6-цата !
          Защо един Велик Мъдрец идва от другият край на света точно в България , точно определени неща харесва и това се случва точно по средата на годината (седмицата преди да настъпи Слънчевото равноденствие на 22.06. ) !?
         Много просто !
          Мъдреците обичат да бъдат най-близо до Средата / Мъдростта /...
          Ще посети до 14-ти юни -София ,( Която означава  МЪДРОСТ ) , Пловдив и Велико Търново , които пък са самата Среда на България ! - т.е отговарят на мисълта на Конфуций :
  
"Средата е най-близката точка до мъдростта ; да не стигнеш до нея е все едно да  я преминеш."
!!!...








Църквата , която е управлявала и управлява света , защото се е постарала да научи и усвои закономерностите на Времето е притисната "в ъгъла " от Самото Време .
"Времето се променя ,като се натрупва ! "
То толкова много се е натрупало ,че нещата излизат от контрол .
Представители на трите верски общности ( !? ) - юдейска , християнска и ислямска се събрали на една поляна ( Напомня ми на "Боянска" -та ливада  на Н.В. Симеон Втори )
във Ватикана , където нямало нито един религиозен символ !?
Може би е имало само символи на Времето ?
Забележете : Вселенският патриарх Вартоломей е само гост , т.е. Православието не е било третирано ,като равноправна религия , като клон на Християнството.
Какво толкова важно е събрало всички враждуващи религии на една поляна ?
Да отправят молитва за мир и да посадят едно маслиново дръвче! Колко усилия за този жест !
           Защо се страхуват за мира тези най - високопоставени лица от всички вероизповедания ?
     - Пак крият нещо и не ни го казват в прав текст .
       Какво е то ? - Явно е нещо ,което ги обединява !
       Какво може да обединява ? - Само Страхът !
           Страхът ,че не са в крак с Времето !...




Това ,което ви говорех за това как се появява Времето ,а именно от Нулата (каквато е едно зърно) се поражда стъбълце което се превръща в 6-ца - е показано в реклама на Кафе Нова Бразилия 

Винаги гледайте средата /Мъдростта / !
В средата на рекламата е кафееното зърно , което тук е стилизирано с огъня ,който играе съшествена роля в тази реклама.



Тук зърното /Нулата? е показано по начина ,  по който и аз ви го показах -вътре в утробата на 6-цата  , която се превръща от 0 /Нула/ в 6 /Шест/ (на бутилката )
Другата 6-ца е над чашата...
Всъщност самото име Сикс Сенз /Шесто чувство/ е прецесия при чувствата.. Това означава ,че една 6-ца се развива (т.е. расте в теб - и ти я усещаш защото цикличността (от 1 до 5 )е започнала в теб скрито ) Едва при 6 -цата нещата стават видими за всички .
 Но това означава още ,че щом е започнала да се развива в теб - то каквото и да усещаш - добро или лошо , то ПРИЧИНА  за това си ти ! .








Завесата на сцената на Народният театър "Иван Вазов".
Тук има ужасно много информация под формата на символи.
Показвам ви я за да констатираме само ,че 6-цата е само Началото (фазата на Цикличността ) на Спиралата на Еволюцията .
Цикличноста е зоната на Времето (Кръгът,който Левски развива със саможертвата си ) т.е. е Краят на Времената.
Намираме се на обозримо разстояние от моментът описан в Библията ,като край на Времето.
Периодът приключва с преминаване границата на кръга. а е започнал с идването на Месията. 
-Това е Апостолът на Свободата ; Васил Левски !
Библейският период наречен Края на Времената започва през 1837 г ,в която е роден Апостола и завършва с затварянето на пълният Кръг ,който описва полюса на Земята  (Южния). Този период според специалистите е 20160 години ,а според мен е 20 . 166 и ще завърши ,когато човечеството достигне противоположната точка на кръга на времето в което е роден Апостола ,а именно 180 години - Средата на Кръга Време от 360 години .
Тази година  ( след 26 дни) ще отбележим 177-та годишнина от рождението на ВЕЛИКАНА на България , нейният (и световният) Апостол на Свободата , Васил Левски !

***

                      Избори на 20 юли !?
                        Какво значи това ?



 Да спазим традицията и да разчетем Времето !
                Какво казва То ?
 Както вече изясних ,България в момента официално прилага Григорианският календар , според който първо се брои годишният Кръг Време  и годината свършва на 25-ти (ако е високосна - на 26-ти) декември . Следват 6 дни аналогични на 6-те дни от Сътворението .
Така дните стават общо 365 / 366 дни . Това го казвам за да определим кое е предхождащо -Цялото или "остатъка" . В случаят предхожда Кръгът Време (от 360 дни ) и после 6-те дни разширение завършват годината От Коледа до 31-ви декември .
           Къде стой 20 -ти юли на скалата на Годишния Кръг Време ?
   - 20 юли е 201 - ден от годината : ако използуваме десетична точка (както в древността) за разделяне на стотиците от десетиците то се получава ; 20.1... !!!
               Освен това 20 -ти юли е Свети Илия  (Илинден) !!!


"И докато те още ходеха, ето огнена колесница с огнени коне, които ги разделиха един от друг; и Илия възлезе с вихрушка на небето. А пророческите ученици, които бяха в Ерихон, каго го видяха, рекоха: Илиевият дух остава на Елисея. И дойдоха да го посрещнат и му се поклониха до земята" (ІV Царе 2:1115).




Възнесението на св. пророк Илия и три сцени от живота му. Икона от 1850 година, с. Тешево край Банско.


Св. пророк Илия бил из потомството на Аарон, от гр. Тесвия, Галатия. Живял е през IX век преди Христа по време на цар Ахав. Илия значи крепост и той се показал крепост, твърдина на вярата.
Цар Ахав и царица Иезавел поставили в Самария идола на езическото божество Ваал, приканяли народа да му се покланя и преследвали служителите на истинския Бог. Затова пророк Илия с молитва заключил небето и три години и половина не валяло дъжд. Гонен, пророкът предложил на Ахав да принесат жертва на планината Кармил и на когото жертвата се запали с огън от небето, неговата вяра да се счита за истинска. Царят се съгласил. Заклали жертви. Жреците на Ваал напразно се молили, нищо не станало. А върху жертвата на пророка паднал огън от небето и я изгорил.
Народът видял това, до земята се поклонил на Истинския Бог. Жреците били избити. Обилен дъжд напоил земята.
Илия пророкувал 25 години и край р. Йордан бил грабнат на огнена колесница и жив отнесен на небето.
Житието на св. пророк Илия е непрестанна поредица от неизброими Божии чудеса. Но той е единствен и тайнствен избраник Божи с това, че неговият живот не завършва като у другите човеци - дори и най-славните сред пророците - със смърт, а продължава с небесно възнесение на огнена колесница.
Единствен Бог знае каква тайнствена мисия е предопределил за безсмъртника Илия. Тя ще се прояви в края на времената, както Сам Господ е предсказал: "Илия първом ще дойде и ще уреди всичко." (Мат. 17:11) За нас остава надеждата, че огненото възнесение на пророка е предобраз на предназначението на всеки човек.
Въздържан в храна, скромен в облекло и строг към себе си и другите, св. пророк Илия вдъхновено проповядвал волята Божия и нуждата от истинско служение и поклонение Богу като първо и необходимо условие за създаване на щастлив живот и трайно благоденствие на земята. Заради удивителната си святост и чистота в живота свети пророк Илия се възпява и прославя от светата Църква като "небесен човек" и "земен ангел".

         Изчислението на Времето ,което направих ,за да видим какъв ден е 20-ти юли показа ,че това е специален ден от годишния календар.
На вас оставям да прецените добър ден за избори ли е този ден .
  Ако аз трябва да кажа нещо то е ,че поведението  на нашите политици тези дни прилича на българската  поговорка :
 " Кучето скача според тоягата . " ...
                                                               
16 - ти юни  НОВИНИ ...





Созопол. Малко преди 11 часа днес жителите и туристите в Созопол и близките курорти станаха свидетели на торнадо, извило се на няколко километра навътре в морето, научи "Стандарт нюз". До него е била забелязана лодка, но малко след това стихията е притихнала. По-късно се е образувало второ по-малко торнадо, което се е придвижило в посока къмпинг "Смокиня". В района на Созопол от сутринта не спира да вали силен дъжд. Към момента няма данни за пострадали.

Метеорологичната обстановка предизвиква наводнения и затруднения в движението в цялата страна. Поройните дъждове предизвикват задръствания във Варна и натоварват трафика. Дълги колони от коли се образуват по пътя от базар „Левски" до кръстовището с ВиК – Варна по посока столицата. Преодоляването само на този пътен участък отнема повече от 30 минути. Има закъсали коли, а някои улици са напълно под вода.

В старозагорското село Турия е обявено бедствено положение.  Вчера проливните дъждове над Средна гора започнаха около 16 часа. Час по-късно приливната вълна, която достига над 2 метра, навлиза в селото, предаде БГНЕС. Цели улици са пометени от водата. Много къщи и дворове са наводнени, животни са били спасявани на ръце. Възрастни хора са били заложници на стихията. Близо половин милион лева са щетите, нанесени от водната стихия, обяснява кметът на община Павел баня Станимир Радевски след първоначалния оглед на пораженията.
Копирано от standartnews.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар