вторник, 24 януари 2012 г.












Тази страница е авторска ! Темите са лични. Авторското право е запазено !



"Думите са сбор от звуци , звуците са резултат от вибрации , а вибрациите са източик на  forma.





 Cafe с мен
                     Как ! каК
ни продават пространството ,а ни оставят без земя

Не сте ли се замисляли ? Продават ни пространството,но правят всичко възможно да ни оставят без земя !Продават ни части от Луната,  все -повече пространство - като гигабайти,пространство за реклама-във вестници,телевизионни формати,по пътища и къде ли не !Това е хитруване-оставят новите поколения без земя.Обезземляват ги .Раждат се поколение,след поколение без земя. Новите деца се раждат без чувство за собственост. Те нямат своят бащин двор и дом. Нямат своето дърво,своите храсти,своите цветя. от рождение все повече и все повече им се внушава ,че те са гости на тази земя. Последното чувство на родова собственост върху земята-национализма,всячески се стремят да го заличат,както заличават границите в една "обединена Европа" ! Целта е да те накарат да се бориш за безсмислената идея,че земята е на всички ни. А тя всъщност да е само на шепа хора,които един ден ще поискат от теб да ги признаеш за твои богове!
                                                                      *  *  *


   





           Cafe с мен 

             

Голям студ ни тресе ! -24 градуса-и краят му се не види!
Колкото по-студено става,толкова от тук ,от там идват горещи новини по независими канали за подготовката на САЩ за военен конфликт с Иран. На американците им е ясно ,че в мюсулманската държава с  революции от "типа Либия" няма да стане . Ето една от причините Хилари Клинтън в тези сибирски студове да ни дойде на гости тези дни в България. Америка се готви за военен удар над Иран. Проучват се възможности за военни коридори,(след като Турция-член на НАТО ,вчера категорично отказа такава възможност)дислокация на войски,муниции,военно полеви болници. Казват, че Грузия е получила над 500 милиона долара за да развърне 200 военно-полеви болници на своя територия. От няколко седмици има военно развижване в района около Ирак.
Този път обаче има нов момент в ситуацията и той идва от Китай.
Генерал майор Чжан Чжао Чжун от Китайската армия в интервю за NDTV каза ,че "Китай няма да се поколебае да защити Иран,дори в случай на Трета световна война."
Русия дава близки индикации до Китайските по този въпрос. Двете страни не са съгласни да се посегне и на Сирия,защото това затваря кръга около Иран.
Май наистина е напечено въпреки януарските студове в Европа.
Има ли шанс една нова световна война днес в нашето съвремие? : -ДА ! Ако се позовем на историята. Предишните две войни стават именно в условията на световни финансови кризи.
Явно световния финансов елит е в паника от срутването на световната банкова система,от несправянето с глада по света,от огромните бежански потоци заливащи богатите държави, и от природните бедствия по нашето земно кълбо.Явно някой,някъде анализира ,че става все по-невъзможно да се контролира човешкото недоволство от новия световен ред... и май не е далече от налудничавата идея ,че войните са цяр за световната икономика!
 Какво показва фонетичният вибрационен фон образуван от имената на държавите ,ако тези опасения се сбъднат ?
Както вече казах в предишната ни кафе-среща (макар и по друг повод) Русия и Турция имат еднакъв вибрационен геофон. И виждаме ,че макар и по различен начин те се противопоставят на евентуален удар срещу Иран. В същото време Иран ,Сирия и Китай са вибрационно "от един отбор"-ако мога така да се изразя. И аз лично в това виждам основната причина КИтай да има такава твърда позиция по въпроса с Иран.
Не знам дали знаете че в името КИтай се вплитат имената на природната енергия "ЦИ"или "КИ" и "ТАЙ",което на китайски значи космос,затова китайските космонавти се наричат ТАЙконавти.
 От другата страна на барикадата т.е при имената на западните държави и САЩ ситуацията е като орел,рак и щука и за мен това не предвещава добър синхрон и хармония в действията им .
Успешна седмица ви желая ! :)


p.p. (Допълнение :  Ето какво казва по темата Джордж Сорос -един от "Владетелите на света") :

Седнал в ъгъла на офиса си на 33-ия етаж на Седмо Авеню в Ню Йорк,  (Джордж Сорос -бел. моя)подготвяйки се за пътуване в Давос, той е по-загрижен за това как да оцелеят тези, които продължават да бъдат богати. "В такива моменти, оцеляването е най-важното нещо", казва той. Това не е само защита на техните активи. Това означава, стойте далеч от катастрофата. Според него, светът е изправен пред един от най-опасните периоди от съвременната история - периода на "Злото."
***
"Дори най-добрите и най-ярките умове не знаят какво да правят, освен да бягат и да се крият.

Времето дойде и не може да бъде спряно."

                 (откъси от този постинг-  


(...забелязахте ли ? :) ..."33 -ти етаж" и "7-мо авеню" !!! Две еврейски числа-33 и 7 . Богатите избират числата ,стават техни слуги,защото истинските "Господари" на света са Числата !)







Сafe  с мен  
Вчера четох един известен блогър как взел  от един световно неизвестен блогър разпечатка на тема :"Коя е Юлиана Плевнелиева" .Разпечатката на постинга http://zahariada.blog.bg/politika/2012/01/24/koia-e-iuliiana-plevnelieva-prepechatka.888662 показва такава богата информация за (нека използувам общоприетия израз ) "първата дама",че просто човек се замисля дали това не е агентурна сводка на някоя спец служба.
     Няма да скрия-беше ми интересно да науча повече. Но после като се замислих се породиха много въпроси. И тъй като аз се занимавам с нумерологична фонетика, (не съм чувал друг да се занимава)имената  цитирани в постинга (а те са много)лека-полека започнаха да ми говорят за това което е било и това ,което би трябвало да се случи.
      За да съм по ясен искам да поясня ,че нумерологичната фонетика освен фонетичният звук,дава и фона на вибрационната среда ,т.к. всичко на този свят е вибрация. "ВСИЧКО Е ЦИФРА - МИСЪЛ !"-казва Питагор. Всяка буква си има свое число,т.е. числена стойност,която има вътрещно присъщи и характерни качества. С това се занимава нумерологията. Към това да прибавиш вибрационния фон ,породен от транзитите и скоростта на вибрация на фонетичната среда означава  освен да разтълкуваш буквата "Ю" (например), ти да  узнаеш и фона на която е изписана. Това е малко трудно за обяснение ,защото става реч за свръх финна материя (каквато е мисълта ),но се надявам да съм станал с една стъпка по-ясен. :)
        Като пример може да се приведе еднаквия фонетичен фон на Гърция,България,Сърбия и Хърватия. Еднородна е вибрацията  на Унгария,Румъния,Русия,Украйна,Турция.
         Бойко Борисов,Росен Плевнелиев,Борис Велчев и др. Също имат единна хармонична основа (фон)
          В този смисъл изложеното в постинга,като факти(Не знам дали е така-много съм далече от тях) ми говори ,че е съвсем нормално Юлиана да притежава семейното богатство,Тя е по силния и активен фактор. Тя е в близка вибрационна среда с Иво Прокопиев и кръга около него.Дори ако съм с мръсно подсъзнание бих си помислил , че президентството на Плевнелиев е сделка между Прокопиев и кръга му от една страна и Юлиана от друга по простата причина ,че с този акт тя еднолично оглавява семейното богатство и бизнес (по законови причини) а другите се надяват да се сдобият с власт и влияние чрез новия президент.   Категорично мога да кажа ,че тази перспектива има нищожни възможности за реализация ,защото Плевнелиев и хората от кръга нямат хармонична връзка. Както вече казах фоново вибрационната хармония е между ББ и Президента . Тази връзка е обективно обусловена . Тя не лежи на субективна основа и в този смисъл всеки човек се подчинява на природните закони.Хубав ден ви  желая ! :)



                                                                          


                                                                            








ТРИ-те въпроса :               КОЙ СЪМ ?
                       НАКЪДЕ ОТИВАМ ?
                       С КОГО ?



                                 (...или оплетени във паяжината на Времето и загледани в това ,какво вършат другите - как забравяме за тези три основни въпроса ...)





















                              Васил Левски-АПОСТОЛЪТ на
                              БЪЛГАРИЯ


http://www.facebook.com/#!/pages/%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB-%D0%9B%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8/168917089818543





















































Днес получих това съобщение по имейла:


 Тази година месец юли има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели. Това се случва веднъж на 823 години и се нарича торбичките за пари. По тази причина копирайте това съобщение, разпространете го и до 4 дни парите ще пристигнат при вас. Това е според философията на ФЪН ШУЙ. Който го прочете и не го копира ще загуби пари. Нека си опитаме късмета


Сигурно много от вас са го получавали или ще получат нещо подобно-искам да ви кажа:"Моля Ви не вярвайте"
Според философията на Фън Шуй,ако ти липсват парите или имаш проблеми с тях,най-простото и елементарно нещо е да разгледаш формата на апартамента си. Тази древна китайска философия дели всяко едно затворено пространство на 9  части (Сектори) -един от тях е сектора на богатството в личната ти съдба .  Дали не ти липсва точно този сектор.Доста често в нашите съвременни жилища,липсват цели сектори,а в някой и по два-три,и хората ме питат"Защо не ми върви в тази или онази област ?"Това е отговора !А това дали ще изпратите или не това съобщение е все тая, ако нямамате този сектор в дома си,ако ще и на хиляди хора да го изпратите,парите пак няма да дойдат при вас,или просто може да идват,но много бързо да изчезват и Вие да си задавате въпроса"Защо така,какво не е наред ?".
Приятна и спокойна вечер Ви желая!







Фън шуй - щастливата съдба се постига с "лечение"на дома и офиса .    



Десет поверия според Фън Шуй

Фън Шуй е. наука за това как да привлечем късмета в живота си. Три вида късмет съпровождат човека през живота му. Небесния късмет е това, което ни се дава по рождение - това, с което идваме в този свят. Човешкият късмет е възнаграждението за нашите действия и постъпки – това, което зависи само от нас. Земният късмет (това е областта на ФЪН ШУЙ) е позитива, който ни дава околното пространство. Ако даденото от Бога не можем да изменим, то може да повлияем на своите постъпки и да изменим пространството, в което живеем. Ето десете поверия според Фън Шуй :











1 2 3 4 5 6 7 8 9 10







Изкуството за Пречистване на пространството от лошите енергии
(Материала е авторски. При използване цитирайте източника)


В древен Китай казвали така:"Ако в дома има хармония,ще има ред в нацията.Ако има ред в нацията по света ще цари мир."За мен Фън Шуй е създаване  хармония на енергията на нашия дом,обкръжаващата ни среда,вселената и самите нас.
Повечето хора имат ограниченото виждане за това сложно изкуство Фън Шуй,като мислят че то се отнася и занимава само с интериора и поставянето на мебелите.
Пречистване на прострастранството от лошите енергии е един от важните клонове във Фън Шуй.Той има за цел да повиши нивото на астралната светлина на атмосферата в нашите лични пространства и по този начин да се подобри качеството на живота ни.Всичко което се случва в една сграда,излиза като енергия на вълни,подобно на хвърлен в езерото камък и се записва по стените,пода,тавана,мебелите,предметите,растенията,животните и хората,обитаващи мястото,то се запечатва в самата тъкан.Повтарящи се действия се запечатват дълбоко.Всяко събитие,придружено със силни чувства,емоции или травми се запечатва по- силно.Останките от тези енергиини вълни се събират по крайщата на стаята и пода,натрупват се най-вече в ъглите,в дупките,процепите и пода.Точно заради това Зулусите и коренните жители в Америка,живеят в кръгли постройки.Те твърдят че "злото" населява ъглите и обяснението им е че ниските нива на енергията се задържа по тези места.Всеки човек във всекидневния си живот създава психичен боклук,а той оставa и се натрупва в нашите домове,също както в ежедневния ни живот създаваме физически боклук и е необходимо да почистваме и подреждаме на физическо ниво.Джейн Аликзандър го е казала много точно"Повечето от нас вероятно живеят в психичния еквивалент на бунище за отпадъци."
Пречистване на пространството по Фън Шуй се занимава точно с изчистването на тази натрупана и застояла през годините енергия която се усеща като психически петмез.Доста често хората с развита интуиция я усещат,и като излязат от някое място,което е задръстено от тази лоша и застояла години наред енергия се чувстват мръсни,нервни,кожата им лепне,и единственото им желание е да се освободят от мръсните дрехи на себе си,да се изкъпят и да измият мръсотията от себе си.
Пречистване на пространството трябва да се прилага при следните случаи:
-Когато усетите задръстване в живота си като цяло или в даден конкретен случай              
-личен живот,работа,кариера,семейство,пари,приятелство и т.н.                                                    -пречистване на енергията при преместване на ново място за живеене,нова работа
-за оздравяване-когато има болен в къщата
-след смърт в жилището
-когато искаме нещо ново да се случи в живота ни
-да подобрим сексуалния си живот
-да подобрим атмосферата в дома си или на работното място
-за увеличаване печалбата в бизнеса
-за "късмет"

(Следва продължение.)

За въпроси и контакти по темата -използувайте нашия Е-mail :


                                                                   (Продължение)




Изкуството на Пречистване на пространството започва с изчистване на всеки блокаж,който сме натрупали,с подреждане на помещението и извършване на  основно почистване.
Винаги когато срещнете някой,който ви се оплаква ,че е в задънена улица(или вие самите се почувствате така),разходете се из дома.Ще откриете множество задръствания.Те се образуват от застояването на енергията(в някой случай,тя може да е натрупвана с години).Здравата енергия е движеща се енергия.Помислете си какво става,когато водата в един басейн застои.Много скоро тя помътнява и започва да вони.Подобно нещо се случва и на енергийно ниво,когато хората живеят сред безпорядък.Повечето хора,които живеят сред безредие,казват,че не могат да намерят сили да започнат разчистването,чувствуват се уморени.Когато се отървете от всичко в живота си,което няма истински смисъл или значение за вас,вие буквално ще усетите тялото си по- леко,ума си,духа си.Народите с малко материални притежания,обикновенно са най-устоичиви в духовно отношение,докато културите притежаващи много неща,често изгубват напълно духовния си ориентир.Докато на външно ниво разчиствате,вътрешно също става съответната промяна.Онова което е отвън,винаги присъства и вътре,и обратно.Най-много човешки блокажи,излизат на повърхноста при преместване в друго жилище или нов офис.В процеса на работа вие преглеждате всичките си вещи и решавате какво ще вземете и какво не.Ако нещо не сте използвали повече от две години,не го взимайте.Отървете се от всичко ненужно.
     Затова най-ценния съвет,който мога да ви дам е: Обиколете дома си и се отървете от всички трупани през годините неизползвани неща,всички подаръци които не харесвате,всички дрехи който не носите.Поставяйте си за цел,всяка седмица да разчиствате по един шкаф в дома или офиса си.Докато не разчистите безпорядъка,ефектът от всякакви Фън Шуй- корекции ще бъде минимален.Нещо повече,ако решите да приложите Фън Шуй лечение с огледала и кристали,преди да разчистите безпорядъка,проблемите ви може да се удвоят.


(Продължава)








Обърнете внимание : На тази схема отсъствува цифрата 5. Тя е" скрита" под централния сектор наричан БА ГУА.
Искам да ви обърна внимание ,че годината е под влияние на числото 5 , т.к. 2012-та година е 5-та година (2+0+1+2=5)
Според китайският хороскоп от 23.01.2012г. влезе във власт годината на ВОДНИЯ ДРАКОН,а Дракона е 5-та зодия в хороскопа на китайците.
Времето е подвластно на цифрата 5 през тази година в много аспекти,т.е.погледнато от много зрителни ъгли .( опитайте се да прочетете междуредията )
























(Темата е в работен период.Търпение.)



                                                                          








България - древна и...още по-древна !


Слънчевият Бог Аполон, изобразен върху фиала от Рогозенското съкровище .




България е една съвсем неслучайна земя.

Тази земя е свързана с Бог и Сътворението.


Времената изгряват и залязват тук.








     На тази земя са залязвали и изгрявали трите български държави. Името на всеки първи владетел на тези 3 държави неизменно е започвал с първата буква от българската азбука - "А" - "Аз"-ът на българите."

1-ва българска държава - АСПАРУХ (хан)

2-ра българска държава - АСЕН (цар )


3-та българска държава - АЛЕКСАНДЪР(княз)
                                                                                                  ( БАТЕМБЕРГ )


Годината на "зачеване" на всяка една от трите български държави има нумерологична цифра -6 !!! Това е цифрата на Времето,което тече на 6-тоцикли . (една декада  6-тоцикли е равна на -10 по 6=60 сек./мин./часове/дни)




1-ва българска държава - 681 г. (начало)
 (6+8+1=15=1+5=6)

2-ра българска държава -1185г. (Въстание на Асен и Петър)
 (1+1+8+5=15=1+5=6)

3-та българска държава -1878г. (Руско-Турска война)
 (1+8+7+8=24=2+4=6)






(ТЕМАТА Е В ПРОЦЕС НА РАЗРАБОТКА. ТЪРПЕНИЕ!  :)      )











"АЗ"-ът на българите

Глаголическият шифър на Константин-Кирил Философ
Векове след като е направено всичко възможно да се изчегърта от човешката памет Божественото дело на Светите братя Кирил и Методий, френските кралски династии (1559-1772 г.) продължават да полагат в Реймската катедрала официално и неофициално клетва за вярност пред Бог и Франция, страхопочтително положили треперещи ръце върху глаголически текстове от Евангелията, приемащи ги протоколно за свещени, и с неясното съзнание за тяхната истинска сакрална същност.
Осем века преди това Православният народ на християнска България приема без колебание писмеността на Светите братя чрез възкресената от тях глаголическа азбука, защото сакралното значение на всяка буква-знак отговаря точно на определени думи и понятия от български език.
Във всеки знак от тази азбука е заложено свещеното послание: „Да бъде във времето, до края на времената!"
Без всякакво съмнение азбуката глаголица е генетично свързана с българския родов корен и е отглас от Свещената Библия.
Ето какво пише по този повод посветеният български писател Йордан Вълчев след десетилетия изследвания върху общия смисъл на буквените названия на Глаголицата чрез правописни анализи и разчитане на видимото: „И понеже няма друго „видимо", питаме се как „невидимото" да прояви смисъла си, как да проговорят многобройните останали названия на буквите. Такъв въпрос са си задавали всички досегашни изследвачи, търсейки отговора в много древни и съвременни езици. Така изследвачите са останали без положителен отговор и чужденци са решили, че Глаголицата е нещо „безредно и несъвършено", както цитира акад. Емил Георгиев. Това решение са възприели и българските учени. Решението е щяло да бъде обратно, Глаголицата е щяла бързо да проговори, ако е било съобразено, че тя не е само слово, че словото й е отражение на определени исторически обстоятелства. Сиреч: Глаголицата е история, свързана с определения исторически момент, в който е сътворена. И ако тъкмо това беше изучено, езикът й, именно българският й език, щеше незабавно да се прояви!".
Глаголицата, както казахме, е отглас от Свещеното писание. По тази причина тя не случайно е наречена Свещена българска глаголица. Нейното съдържание и значение - явно и скрито, видимо и невидимо - с удивителна лаконичност и хармония ни дава ясна представа за света, в който живеем и се явява като Азбука на Богопознанието.
Философско тълкувание на ключа-модул Българската християнска инсигния
Всяка форма в глаголическата азбука се получава от ключа-модул, известен от православните канони като Българска християнска инсигния.
Философското тълкувание на ключа-модул дава нагледна представа за заобикалящия ни свят. В него се отделят трите основни полета: на земния материален свят, на междинния астрален свят и на космическия - божествен свят. Всички те намират своето място в условния кръг и неговият център-точка, която нашите праотци са наричали изява и проява на Вечния и безкраен Бог. Нанесеният хоризонтален диаметър означава Светлината - Лъчът, който отделя видимото от невидимите (Битие 1:3).
Хоризонталната линия е на Словото и неговото проявление във времето: „Да бъде..., стана..." (Битие, гл.1... гл.50). Хоризонталният диаметър, според философското тълкуване има още една характеристика. Тя отделя категорично материалния видим от невидимия духовен свят и носи в себе си символа на пасивното женско начало.
Вертикалният диаметър е лъчът, който идва от най-високата точка на окръжността и представлява активното мъжко начало или проявата на Създателя, Твореца на Светия Дух. Така се образува равнораменният кръст, който съдържа в себе си лъчите на Словото и на Твореца. Кръстът илюстрира по неоспорим и нагледен начин целия текст от Библията, в който се казва:
„В началото беше Словото; и Словото беше у Бога; и Бог беше Словото;
То беше в началото у Бога.
Всичко чрез него стана; и без Него не
стана нито едно от онова,
което е станало.
В него имаше живот, и животът беше Светлината на човеците!"
(Евангелие Йоана, гл. 1:1,2,3, 4)
Кръстът е най-универсалният и точен символ на проявата на духа в материята (еволюция) и на материята в духа (инволюция). Сакралността на символа е известна, откакто свят светува, но той трайно се утвърждава с приемането на християнството. Чрез Голгота възкръсналият Божий Син Исус Христос преминава от материалния свят в духовния. Или казано другояче, експлозията в материалния свят се превръща в имплозия в духовния, божествен свят. Това по същество са инволюцията и еволюцията или преминаването от едно измерение в друго.
Ритуалният жест, който всеки християнин изпълнява с ръка, в съзнанието се свързва с Христос, с Голгота, с Възкресението или казано накратко -с процеса на инволюцията и еволюцията. Но това не е точното му значение. Жестът на кръстенето с ръка е концентриран израз, илюстриращ Молбата-Молитва към Бога, който да прояви необходимото действие чрез Твореца; Светият Дух да слезе на земята, преминавайки през лъча на Словото. С това действие се възбуждат двете страни на лъча на Словото, което означава дясната: „Да бъде" и лявата: „Стана".
Следвайки това тълкувание на кода, заложен в християнската инсигния, както и последователността на текстовете в Библията, се уверяваме, че ритуалният жест от дясната страна на гърдите към лявата, възприет от Българската православна църква, е правилният. Получава се пълна безсмислица при обратния жест, възприет от останалите християнски църкви.
Другият кръст, получен чрез диагоналите, вписани в окръжността завършват формата на ключа-модул и показват мястото на Бог Отец и Бог Син в духовния свят и тяхното огледално проявление в материалния свят. Божествената изява на земята определя двете страни на вече човешкото измерение и развитие. Лявата страна е проявление на Бог Отец, свързана с човешкото стремление в духовната област. Дясното проявление на Бог Син е човешкото развитие в материалната сфера.
Като познаваме философското тълкувание на ключа-модул - Свещената българска инсигния, можем да разтълкуваме всеки знак от Свещената азбука - Българската глаголица. В нея откриваме истини с разнопосочна тематика, групирани в няколко по-важни направления:
- генетично начало и развитие на човешката личност, род, общество и човечеството като цяло;
- планетарен модел на Слънчевата система с митичните и все още неизвестни на сегашната наука планети.
Една от най-големите изненади е визираната в глаголическото писмо десета планета от Слънчевата система, обект на откриване и изучаване от астрономите буквално в най-ново време. Също така много преди Коперник и Галилей, гениалният ни Философ е поставил съответстващата буква, визираща планетата Земя, като кълбо, заедно с нейната слънчева орбита.
Глаголическият "АЗ" и "АЗ"-ът на българите
При философското тълкувание на ключа-модул откриваме, че един от тези знаци прави особено впечатление. Той се отличава от останалите със своята категоричност, стабилност и равновесие на формата. Това е първата буква от азбуката (А) със сакрално значение „АЗ". Това е и знакът, означаващ началния генетичен код на всеки човек на земята.
Поставяйки знака в основната фигура-модул, можем да открием посланието, закодирано в него, както и многопосочни философски тълкувания.
Равнораменният кръст е символ на Словото-Творец. Това е проявата на Словото, оплодено от действието на Създателя, на Твореца. В резултат на това са се получили (родили) дъги, успоредни на кръга и насочени към материалния видим свят. Те се явяват като своеобразни закрилници на земята, на човешкия род.
Така се образува първият глаголически знак - на Вечния сред Вечността - Велик „АЗ". Лявата страна е духовното изражение на Бог Отец, а дясната страна е проявлението на Бог Син в материалния свят.
Тук е мястото да отбележим, че лъчите на проявлението на Бог Отец, Бог Син и Светия Дух, проектирани на земята в обратен ред (без водоравната линия на Словото), образуват основния Символ на живота. В Библията, кабалистиката, в езотериката и др. учения семантичният знак е известен като „Дърво на живота". Писменият знак „Ж" от азбуката-кирилица изцяло повтаря съдържанието на символа, както и сакралното му значение „Живете". Това е знакът на създадения живот на земята с цялото му многообразие, проектирано от Бога. Уточнението му е особено важно, за да се подчертае, че линията на Словото участва в изграждането на знаци, които имат сакрално значение и са свързани с изявата на Бога или Човека. „А3"-ът е един от тези знаци.
В Библията е казано, че Бог е създал човека по свой образ и подобие (Битие гл. 1:26). И че Словото единствено на човека е дадено.
Създателят-творец, „Вечният АЗ", създава по свой образ и подобие „Човешкия АЗ". Всеки човек на земята притежава специфичен и неповторим негов „АЗ", даден му чрез Словото-Творец от Бога. „А3"-ът отделя личността и изявява индивидуалността.
Може би това е „Великото неизвестно", което ние, българите, предстои да открием сами и да осъзнаем неговото значение. Още повече, че в самото име „Българи", както вече се изясни, на сакрално ниво на разчитане, пак чрез Глаголицата, е закодирана предопределеността ни в настъпващото ново време. Това е нашата духовна изява. Нейното присъствие все повече ще откриваме в настъпващия нов период на човешката цивилизация - Ерата на зеления Водолей.
Днес все по-малко заоблени камъни в историческата наука, повтаряща с папагалска упоритост чужди измишльотини, могат да ни убедят, че елинската култура на Балканите се е появила от само себе си, а траките, славяните и българите са били ни повече, ни по-малко чергарски племена. Новите открития, свързани с материалната култура на тези народи, се оказва, че имат не само общ корен, но са и носители на знания и познания, надхвърлящи дори и сегашната представа за света.
Днес за съжаление това българско достолепие е познато на съвсем малък кръг от изследователи. Причина за това е унищожената ни държавност и вихреща се политическа продажност. Въпреки това задълбочените изследвания в тази област продължават и техните резултати са налице



                   ЕДНА ХУДОЖЕСТВЕНА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ НА "А"-ЗЪТ НА БЪЛГАРИТЕ !
                              http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=250556



АЗ-ът на българите





понеделник, 23 януари 2012 г.

Калейдоскоп на твоя ХОРОСКОП :



 Дайджест :


Теми от други автори !
Имена на автори и сайтове,както и техните Е-мейл адреси не се споменават за да не се прави нерегламентирана реклама !

( Цел : Да се съберат на едно място различни аспекти и мнения на автори )


















М и т о л о г ич е н  Х О Р О С К О П  !

(Преработва се.)




КЕНТАВЪР

8 януари – 12 февруари

Кентавърът е наполовина човек, наполовина кон, затова при всички родени под този знак, животинската същност доминира над човешката. Хората-кентаври трудно контролират такива чувства като ярост, страст, завист, страх. Те винаги са независими и следват гласа на емоциите, а не на разума.




ХАРПИЯ

13 февруари – 18 март

Това митологично крилато създание със смъртоносни нокти е символ на отмъщението. Затова и човека-харпия трудно дава прошка. Той с години носи своето недоволство и завист и изпитва огромно удовлетворение от неуспехите и нещастието на враговете си.




ПЕГАС

19 март – 24 април

Както и този легендарен крилат кон, човекът-пегас дарява останалите хора със своето въображение. Родените под този знак да прекалено горди и дълбоко в душата си са уверени, че са създадени за по-добра участ, от тази, която им се е паднала. Те ненавиждат рутинната работа и са чужди на романтиката, защото постоянно им се струва, че всичко може да бъде значително по-добре.





САТИР

31 май – 3 юли

Страст, страст и още веднъж – страст! Ето какво движи тези хора и те прекрасно го знаят. Мъжете-сатири са безсрамни мъжкари, оставяйки след себе си път, покрит с ръзбити сърца иразрешуни отношения и бракове. Жените-сатири по-често са склонни да се намесват в чужди двойки и да ги разделят, отколкото да си търсят свободен партньор.



СИРЕНА

4 юли – 10 август

В древната митология морската нимфа, известна като сирена, отвличала със сладкия си глас претърпелите корабокрушение моряци на скалите. В живота хората-сирени също използват обаянието си за постигане на личните си цели, без да се съобразяват с интересите на другите. Жените-сирени благодарение на мнимата си безпомощност умеят прекрасно да манипулират мъжете. Мъжете-сирени използват същия метод, прикривайки се с отработена юношеска невинност.







ГРИФОН

11 август -15 септември

Грифонът е наполовина лъв, наполовина орел. Той е войнствено, силно и свирепо създание. Затова тези черти са свойствени и за хората от този тип. Те са фанатични и са готови активно да отстояват своите убеждения.








Ведическа нумерология
(Индия )


За разлика от календарната година, Индийската номерологична година започва на 1 октомври и завършна ва 30 септември следваща календарна година.
Ако искаме да разберем в коя година от личния си цикъл ще навлезем през 2004г, изчисленията се правят по следния начин:
1.2003/началото на номерологичната 2004г/= 2+0+0+3=5
2.Личната рождена година за човек, роден на 27.01.1951г е:2+7+0+1+1+9+5+1=8
3.5+8=13=1+3=4
Година1: – взимате важни решения
Начало на нов етап във вашия живот. Смело взимайте важни решения, които биха променили съдбата ви, като разчитате на късмета си през годината.Чакат ви интересни запознанства и полезни връзки.
Година2: – очакват ви пътешествия
Появява се шанс да си смените работата, защото е възможно да имате неприятности в сегашната си служба. Очакват ви пътувания, но е добре да оставите големите си планове за по-нататък. Не се притеснявайте – перодът на застой ще е краткотраен. Важните неща тая година ще се случват с помощта на приятели. Проявявайте дипломатичност и мислете за здравето си.
Година3: – шансът е на ваша страна
Всичко би трябвало да е безупречно – в работата, с парите, в личния живот и в любовта. Неприятностите около вас ще се разрешават от само себе си. Очакват ви награди и повишения. Ще се наложи да направите труден избор – коя е най-добрата от многото добри възможности. Ако сте били самотни, много е вероятно да се задомите. Ако си намерите партньор, много е вероятно да останете с него следващите 9 години.
Година4: – подготвяте се за успеха
Трябва здраво да поработите. Планирайте и смело изпълнявайте, като влагате всичките си сили. С парите внимавайте и се опитвайте добре да се разбирате с близките си – ще имате нужда от тяхната подкрепа и поддръжка.
Година5: – неподозирани способности
Очаква ви интересна година, изпълнена с успехи. От вас зависи да покажете на какво сте способни. Ще имате достатъчно възможности и провокации и ще се справите блестящо. Задават се промени в работата и в личния живот. Старите проблеми ще се решават от само себе си. Ще сте изпълнени с жажда за творчество, за успехи. Може да смените местоживеенето. Необичайно лесно ще осъществявате контакти с нови хора. Използвайте годината за себе си – приемете даровете на съдбата и им се радвайте.
Година6: – пълна хармония
Очаква ви спокоен период. Семейните са за завиждане, а самотните ще имат чудесен шанс да срещнат спътник в живота. Това е най-благоприятната година за създаване на семейство, за нова любов или дружба. Без притеснения може да започнете нов бизнес или да влагате пари – вложенията ви ще се върнат с лихвите.
Година7: – сигурна реализация
Годината е най-добрата за тези, които са очаквали реализация на планове и мечти. Трябва да се избягват обаче неоправданите рискове. Очертават се непредвидени доходи. Внимавайте да не ви излъжат при договори и спогодби. Помислете за душата си и не приемайте живота само като удоволствия. Пазете любовта си, за да няма неочаквани раздели.
Година8: – разплата и точни сметки
Каквото сте заслужили, това ще получавате тая година. Ако не сте сбъркали, ще спечелите много пари. Очаква ви повишение и признание в службата. Ако не сте потъпквали другите, ако не сте ги унижавали, ако не сте вредили на ближните, можете да бъдете спокойни – тази година е хубава. Ако имате неуспехи, гневете се на себе си и си извадете поука за следващите години.
Година9: – завършва цикъл
Въоръжете се с търпение, разделете се с обременителните връзки и ангажименти, разчистете сметките с миналото. Не правете важни стъпки като големи инвестиции, промяна на местоживеене и работа. Ноември и декември ще ви донесат за компенсация приятни изненади








Талисманите на ЗОДИАКА

Злато - за Овена          Злато - за Овена Златото олицетворява познанието и съвършенството. То великолепно подхожда на Овена - първият от огнените знаци. В Египет златото е символизирало дълголетие, за ацтеките е означавало завръщане на пролетта, а в Китай с него са приготвяли напитка за безсмъртие. Златният талисман помага на своя притежател да се концентрира, дава му физически и духовни сили, помага му да се справи със задължения, които е поел. В труден момент трябва да се държи в ръка златният талисман - бил той самородно злато, слитък, пръстен, бижу или монета. Той ви носи щастие и ви позволява да намерите изход от всяка една ситуация. Имате проблем, с който не можете да се справите ? Тогава направете следното: Като начало, легнете удобно на креват или диван. Сложете талисмана си между веждите на това място, което наричаме “третото око”. След това формулирайте въпроса си. Продължавайте да лежите така, докато не се почувствате абсолютно отпуснати и успокоени дотолкова, че тревожните мисли да отстъпят назад. В следващите часове или няколко дни, вие ще се почувствате уверен и ще знаете как да решите проблемите. Слон - за Телеца Слон - за Телеца Древните са смятали, че Слонът защитава от интригите и лошите погледи на недоброжелателите, и дарява мъдрост. В Индия е символ на ума. Ушатият гигант стабилизира положението на своя притежател в обществото, способства за натрупване на богатства, помага за разумните и интелигентни решения в бизнеса. Грижете се за него - и всички ваши мечти ще станат реалност. С лекота ще взимате всякакво решение. А ако сте разгневен, вашият разумен приятел ще ви успокои начаса Талисманът може да бъде плюшена играчка, статуетка от бронз, камък или дърво, но вникакъв случай от слонова кост. Вие очаквате благоприятна промяна ? Помислете за вашето желание при новолуние и прошепнете вашата молба на ухото на слончето. После го оставете през цялата нош на това място, където сте разкрили желанието си. На следващия ден приберете талисмана на обичайното му място. Изпълнявайте този ритуал в края на преговори, отговорни срещи, конкурси или изпити. Ключ - за Близнаците Ключ - за Близнаците С него можете да отворите всички врати на света! В същото време той ще ви помогне да издържите на натиска на натрапници, ще успокои физическата или душевна болка. Не напразно във време на война, са слагали предварително нагрят ключ върху раните. Носете своя талисман в чанта или в десен джоб. Когато сте в затруднение го подръжте в дясната ръка. Той ще ви помогне да отвоювате победа. Когато се почувствате неразположен, вземете ключа между дланите и ги разтьркайте, докато не усетите топлина Вие искате да знаете обича ли ви скъп за вас човек ? Маркирайте едната страна на ключа с молив, преди да го закачите на конец над снимка на любимия човек или над лист. на който е изписано името му. Сутринта погледнете талисмана. Ако ключът се е обърнал - отговорът е “да”. Ако е останат в същото положение - отговорът е отрицателен. Луна - за Рака Луна - за Рака Нощното светило носи вдъхновение, любов, семейно благополучие. Символ на женственост - Луната изостря чувствителността и предразполага към нежност и отдаване. Носете в себе си сребърен медальон във вид на полумесец. Ако искате да защитите вашите деца или близки им направете медальон във форма на кръг от съшия метал или монета, символизираща весела луна - за да намерят истински приятели. Вие очаквате вест от човек, който сте загубили от поглед? В петък, преди лягане поставете талисмана под възглавницата. Бройте от този момент толкова дни, колкото букви има в името си интересуващият ви човек. В последния ден, съвпадащ с последната буква на името му, вие ще получите известие от него - възможно е да се срещнете, да ви пише. да се яви в съня ви или по друг начин да ви напомни за себе си. Звезда- за Лъва Звезда- за Лъва Звездата олицетворява редът и движението към успех. Инките са вярвали, че звездите са слуги на Слънцето. Звездата направлява вашата съдба и ви позволява да предвидите бъдещето, използвайки интуицията си. Преди ла направите отговорна стъпка, поискайте съвет от талисмана си, който може да бъде от всякакъв прозрачен камък, късче янтар или кристално мънисто. Вие искате да получите отговор на жизненоважен въпрос ? Вземете вашата звезда, когато се спусне нощта. Пригответе три листа хартия. На първия напишете “да”, на втория - “не”, на третия - “може би”. Обърнете листата и ги разбъргаъте. След това ги разположете на масата, така че ла не виждате текста върху тях. Затворете очи и попитайте вашия талисман, като го движите над листата. Отговорът на въпроса ви ще бъде написаното на този лист, до който звездата се окаже най-близо. Сова - за Девата Сова - за Девата Вярната спътница на богинята Атина - Совата - символизира мъдростта и постоянството. Смята се, че този, който види нейния полет с настъпването на нощта, го очаква прекрасна новина Ако вие се безпокоите за нещо, изчакайте залеза на Слънцето и вземете глинено изображение на Совата или перо от тази птица в ръка - ситуацията със сигурност скоро ще се проясни. Вие искате да узнаете истинските чувства на любимия човек ? Вземете три карти - асо купа, седмица купа и седмица пика. Размесете ги. Докоснете своя талисман и произнесете: “Сово, освети моето сърце така, както луната осветява твоята нощ”. Разбъркайте картите и изтеглете по избор една. Седмицата-пика означава неприязън. Седмицата-купа - безразличие, асото-купа - силни чувства. Сърце - за Везните Сърце - за Везните Този талисман символизира жизнените сили, стремежа към познание и успех в разкриването на всевъзможни тайни. Със своето сърце египетския бог Птах създал Вселената. Сърцето подсказва изхода от любовна ситуация даже, когато тя е прекалено заплетена. Носете го в себе си във вид на медальон или брошка. Материалът от който е направен е без значение. Вас ви вълнува пътуване на близък човек ? Ако е ваш роднина или сърдечен приятел. Тръгвайки на път, може да му позволите да се докосне до вашето сърце. В деня на заминаване, сложете вашия талисман в неговата ръка и отвреме - навреме слагайте отгоре и своята длан. Никакви беди вече няма да заплашват вашият близък човек по време на пътуването. Жаба - за Скорпиона Жаба - за Скорпиона Древните египтяни са смятали, че това земноводно същество символизира разума, плодородието и промяната Наречена “водна жаба” тя покровителства бременните жени. Фигурката трябва да бъде направена от малахит или зелено стъкло. Докосвайте талисмана в момент на опасност или в минути на неутолими страсти. Жителка на водата, водната жаба лесно се справя с разгорещените чувства. Вие искате да си изясните сложна ситуация ? Намокрете ръцете си с няколко капки напръскайте главата на вашата жаба. Поставете я на на обичайното място и поискайте да ви защити, като не забравите да споменете своето име. Ако в близките седем дни ви се присъни зелена зашитница, пазителка - означава, че всичките ви проблеми ще се решат от самосебе си. Не забравяйте да поблагодарите на вашата пазителка. Бръмбър - за Стрелеца Бръмбър - за Стрелеца Неуморно вървейки по своя път от изток на запад, бръмбърът бута пред себе си с предните крака наръч суха трева със своите лаври. Според древните египтяни той символизира възкресението или зараждането на нов живот. Обитателите на долината на Нил са правели фигурки на бръмбър от яспис. Това е емблемата на верността и дълголетието. Подобни талисмани ше ви придадат увереност в собствените сили. В случай на разправия и кавга - ще донесат примирение. Трябва да запомните, че бръмбърът няма да реши вашите проблеми, но и без помощ няма да ви остави. Вие планувате нова работа ? Поставете пред себе си бръмбъра и го помолете за помош да преодолеете трудностите. Безполезно е да се казва, че трудолюбивото насекомо ше ви доведе до победа - вие сами можете да преодолеете трудностите и постигнете желаното. Но той ще ви помага винаги, когато вашите стремежи бъдат ясно начертани. Костенурка - за Козирога Костенурка - за Козирога Безсмъртното животно, костенурката, според легендата, следва неотклонно своя път, без да се интересува от времето. За нея светът - това е тя самата твърдата черупка символизира небесния свод. В Япония на младоженците подаряват костенурка, като залог за здраво и многодетно семейство. Направете фигурка от пластелин или друго, изобразяваща костенурка, когато почувствате че губите самообладание и силите ви напускат. Вие искате да разберете защо любимият човек е охладнял, а преди мислите му са били свързани изцяло и само с вас ? Напишете името му на лист хартия. Преди да си легнете. сложете на масата листа и върху него поставете костенурката. Легнете си със спокойна душа - вашият любим човек ще бъде отново този, за когото сте мечтали. ‘ Ангел - за Водолея Ангел - за Водолея Ангелът - това е вашият двойник, съвестта ви, покровителят. Той изостря интуицията, дарява ви с интелигентност, далновидност, прозорливост. Разговаряйте с порцелановата или стъклена фигурка всеки ден. Помолете го за помощ, когато наистина имате нужда - не трябва да го правите за незначителни неща и дреболии. Съкровените разговори ще укрепнат връзката между вас. Ангелът - това е прекрасният помощник за всичко, свързано с посланията - било то делова преписка, писма, телефонни разговори или нещо друго. Вие очаквате важно известие ? Преди сън вземете своя покровител, сложете го на стол близо до вас или под възглавницата . Помолете го за добра новина После вземете свещ и я запалете. Внимателно се вгледайте в пламъка около пет минути. Колкото капки восък капнат върху свещника, толкова дни ще чакате желаната новина. Раковина - за Рибите Раковина - за Рибите Според древните поверия “Ако хвърлена във вода раковина се задържи на повърхността - това е добро предзнаменование. Ако потъне - трябва да бъдете изключително внимателни”. Счита се, че огърлица от раковини предпазва от любовни неприятности. Символ на майчинството, раковината дарява покой и радост. Тя подчертава вашето очарование и ви предпазва от клевети по ваш адрес. Ако ви стане тъжно - поставете я на слънчевия сплит. Символ на сексуалността - раковината възпламенява желание. Огорчава ви прекомерната студенина на вашия партньор ? Ако вашият любим е недостатъчно страстен, вземете кичур коса или няколко косъма от него, положети ги във вашата раковина, залейне с подгрято лавандулово масло и оставете една нощ. На следващия ден сами ще се убедите, че сърцето на вашия избранник е преизпълнено с нежност и страст към вас.
За да имат своето магическо действие талисманите трябва да бъдат заредени.




Слънчево – Лунни типове


В нашите хилядолетия хората използват Слънчевия календар за да следят времето.
А първите календари, открити в археологични находки, са от преди 40 000 години и са Лунни. Едва преди около 10 000 години хората са започнали да използват движението на Слънцето за да датират времето.
Но Лунните ритми все така влияят върху физиката ни, върху подсъзнанието ни, върху Душата ни и изобщо върху живота ни.
Съответствието мужду Слънчевите и Лунните ритми и животът в хармония с тях, позволява да използваме оптимално възможностите си, за да живеем по най-добрия за нас начин.
В зависимост от датата на раждане и в съответствие със Слънчево- Лунните ритми, могат да се обособят 16 типа личности, които се характеризират с различни заложби и възможности, със склонност към различни професии, формиращи различни отношения с другите хора.
 1. Пролетна първа четвърт на Лунната фаза /пролетно – новолунен тип /
Всички новолунни типове добре съответстват на Лунните цикли, но пролетно – новолунният тип носи у себе си най- силно изразени качествата на типа – въодушевление; силна, изригваща енергия; колебания в чувствата; ярки емоционални изживявания. Енергията на тоя тип в началото бавно нараства, после изведнъж бързо достига до кулминацията и следва рязък спад. Осъзнаването на това движение и израз на енергията, може да доведе до съхраняването и в достатъчни количества за по-късен етап или до завършването на делото. Времето на нарастване на енергията трябва да се използва за планиране на действията и изграждане, а спада на енергията – за самовглъбяване и самопознание. За да се използва правилно лунния ритъм, човек трябва да се научи да пази силите си до края. В противен случай животът на тоя тип хора на млади години е изпълнен с ентусиазъм и вдъхновение, а после настъпва застой и загуба на интерес към всичко ново.
Голямата енергия в началото на едно начинание на тоя тип хора ги прави носители на идеи, които могат да спечелят поддръжници и последователи, но са подходящи краткосрочните идеи и проекти, за да не стават жертва на фазата на енергиен спад.
За тоя тип са подходящи връзките с хора, които могат да осигурят спокойна, но в достатъчно количество енергия по време на енергийния спад – такива са родените през есенната първа четвърт и зимното пълнолуние.
Подходящи са професиите, които позволяват изявата на нови идеи, носещи движение и въодушевление. Еднообразната и спокойна работа бързо става досадна и е необходимо да бъде допълнена с някакви социални, политически или творчески натоварвания.
 1. Лятна първа четвърт на Лунната фаза /лятно- новолунен тип /
В тоя случай имаме комбинация на първата Лунна фаза с втората Слънчева фаза. В резултат проявите на новолунния тип са по-меко, но все така силно изразени – заразяващата енергия на първия тип е насочена пак навън към другите, но и навътре, като по тоя начин се запазва и съхранява по-дълго и по-лесно енергията. Тя нараства бързо, след това спада, но има ново покачване и чак след това идва затишието – това е много хармоничен жизнен ритъм. Спадът на енергията е около 30-тата и около 60-тата година от живота. Волята на тоя тип е насочена към успех и самопознание и то по най-честен начин – без самозаблуди и заблуждаване и на околните. Полезно е да не се губи мярката в откровеността, защото по отношение на другите може да се превърне в клюкарство, а по отношение на себе си – в самообвинения и самоизтезания. Справедливостта е достойна кауза, която тоя тип следва според разбиранията си, особено ако не се губи контрол и не се превръща в нетактичност и фанатичност.Характерен е и известен хаос в действията на тоя тип, който може да бъде както творчески, така и липса на всякакъв ред.
Хармоничността на тоя тип осигурява интерес не само към нови връзки и взаимоотношения, но и търсене на нови възможности и резерви в старите – това ги прави стабилни партньори и стимулира личното им развитие. Най-добри връзки се изграждат с хората, родени през есенната и зимната първа четвърт.
Професиите, свързани с правото, закона и справедливостта са твърде подходящи за тоя тип, както и професии, свързани с изкуството.
 1. Есенна първа четвърт на Лунната фаза /есенно– новолунен тип/
При тоя тип се получава съчетаване на зрелостта на Слънчевата фаза с противоположния принцип на Лунната – в резултат външната изява на кипящата енергия на новолунието почти не се забелязва. При осъзнато и успешно контролиране на двете противоположни по знак енергии имаме един уравновесен тип, но ако това не стане, то личността цял живот се люшка в крайностите на прекомерна енергия или пълна липса на такава. Успешното установяване на динамично равновесие води до най-пълно реализиране на заложените у личността енергии, без при търсенето на съвършенството и мъдростта да се залита в перфекционизъм и педантичност. Съществуват предпоставки да се проявява една душевна елегантност и добронамереност, без те да се превръщат в лицемерна доброта и угодничество. Най-добрите качества при тоя тип хора се проявяват в зряла възраст. Подходящи за тях са устойчиви партньори, без вътрешни конфликти, които да подсилват променливите енергии на тоя новолунен тип. Добри връзки се установяват с хората от зимното новолуние и зимната последна четвърт, особено ако не се търси само личната представа за съвършенство в любовта, ако се избягва ревността…
По правило за тоя тип е важно не какво прави, а как го прави – подходящи са за ръководни длъжности, които все пак им налагат някакви граници в иначе достатъчната свобода на действия, от която се нуждаят поради спецификата на новолунието.
 1. Зимна първа четвърт на Лунната фаза /зимно – новолунен тип /
При тоя тип се съчетават противоположности, които не си противодействат, а се допълват. На родените през зимното новолуние не им липсва въодушевление, но то не изчерпва силите им набързо поради вътрешни напрежения, което подсигурява един направо щастлив живот за повечето хора от тоя тип. Спокойствието на зимата контролира бликащата енергия на новолунието, като са възможни само слаби колебания в емоционалния живот, които да придават чар на ежедневието. Ако хората обаче не живеят в съзвучие с ритъма си, енергията им все пак ще потърси излаз и може да не е по най-полезния за тях начин. Движещата сила за тоя тип хора е усъвършенстването с достатъчно оправдано вътрешно самочувствие, а не само привидно, с което да се опитват да заблуждават и себе си и другите. Привидните колебания на тоя тип не му пречат да следва една голяма, постоянна мечта или цел в живота си, като запазва достатъчно самокритичност, за да не я превърне в празна фантазия….
Хората от тоя тип знаят какво искат от взаимоотношенията си с другите, но щастието им не зависи само от партньорствата. Много добре се разбират все пак с хората, родени в лятната първа четвърт на Луната.
Социалните професии като лекари, учители, психолози и професиите, свързани с пари, са много подходящи за тоя уравновесен тип хора.
 1. Пролетна втора четвърт на Лунната фаза /Тип първа пролетна четвърт /
Повечето хора от тоя тип успешно реализират всичките си добри заложби от раждането – а те са активност, ведър оптимизъм, положително мислене. За разлика от хората от новолунния тип, енергията вече не намалява бързо, а постепенно спада в периода на зрелост, като следва ново слабо покачване в последното десетилетие, което съответства на осмислянето и достойната раздяла с живота. Енергиите на Слънцето и втората Лунна фаза са в синхрон и увеличаващи се, но не така плътно припокриващи се, както при новолунния пролетен тип. Жизненият ритъм е по-спокоен, хората имат самочувствие и се справят успешно с обикновените житейски трудности. Общуването с тях е приятно, те с удоволствие привличат вниманието и са достойни за него, стига да не забравят, че е важно защо са привлекли вниманието, а не самия факт на привличане. Премереният егоцентризъм, без егоизъм и самонадценяване е положителна черта, особено ако не се забравя, че е по-важно какво представлява човек, а не как се представя.
Много добри връзки се изграждат с хората от лятна първа четвърт и лятно пълнолуние.
Екипната работа, която позволява и добра лична изява, е напълно удовлетворителна за тях.
 1. Лятна втора четвърт на Лунната фаза /Тип първа лятна четвърт /
При тия хора фазата на Луната отговаря на Слънчевата и ако те живеят в синхрон със звездните влияния, то енергията им е голяма, но бележи сериозни максимуми и минимуми, които могат да съвпаднат с успехите и кризите в житейския им път. Това е силно интуитивен тип, който подчинява енергията и живота си да достигнат максимална дълбочина в познаването на хората и света. Понякога са твърде тайнствени и загадъчни, като това не са само външни прояви на една задълбочена и умна личност. Предимство е тяхната многостранност и усета им за красота.
Чудесно се разбират с много хора, но най-вече с пролетно- пълнолунния, с есенно-пълнолунния и зимно-новолунния тип.
Подходящи за тях са художествено-творческите професии, психологията, духовното поприще.
 1. Есенна втора четвърт на Лунната фаза /Тип първа есенна четвърт /
Тоя тип хора изживяват различни емоционални колебания, без това да наруши вътрешното им равновесие – въздействат им противоположни по знак енергии на светилата – възходящата Лунна енергия и намаляваща енергия на Слънцето.
Положителните качества на тоя тип са любопитство, фантазия, чар, а недостатъците – прекомерна скромност, особено ако е фалшива; задкулисна комбинативност до коварство.
Връзките с хората от лятното новолуние са най-хармонични, макар че по правило отсъстват проблеми при контактите с кой да е тип.
Професиите, изискващи дипломатичност и оригинално мислене, осигуряват добри възможности за изява и бързи успехи на тоя слънчево-лунен тип хора.
 1. Зимна втора четвърт на Лунната фаза /Тип първа зимна четвърт /
Това е най-спокойния тип от тая фаза на Луната, доколкото низходящата Слънчева енергия уравновесява възходящата Лунна. Дори кризите при тоя тип протичат спокойно, макар че не им липсва чувствителност, която да внесе здравословни колебания в иначе устойчивото им състояние. Стремежът им към хармония и благоприличие е толков силен, че те ги постигат, макар и привидно, а това им пречи да се справят успешно с назрели вътрешни конфликти. Общителността на тоя тип, ако не е натрапваща се, е много приятна черта на характера на тоя тип. Съществува известна склонност към абсолютизиране на собствения опит, което може да тласне хората от тоя тип да гледат на света в черно и бяло.
Връзките им са много добри и успешни, особено ако не се прикриват проблемите, които могат да се превърнат в лавина, помитаща всичко по пътя си.
Професиите, при които отсъстват възможности за конфликти и конфронтации, са твърде подходящи за тоя Слънчево- Лунен тип.
 1. Пролетна трета четвърт на Лунната фаза /Пролетно – пълнолунен тип /
Общото за всички пълнолунни типове е, че те реагират най-слабо на влиянието на Луната, поради факта, че при пълнолуние се сменя посоката на импулса на Лунната енергия – когато все пак се реагира, то е много явно и предопределено от принципи на зрялост и динамична хармония. Когато имаме пролетно пълнолуние, човек е твърде променлив и дори краен. При пълнолунието имаме предпоставките за хармония, постигната поради действието на две противоположни по посока сили, но ако не постигне хармонията, човек е разкъсват от противоположните сили и не открива спокойствието. С напредването на възрастта обаче, енергията от крайностите отслабва и положителните и отрицателни качества се балансирват.
Тяхна положителна черта може да бъде личното въздействие над другите, като така са в състояние да постигнат всичките си цели и планове. Важно е обаче да се самопознават и да осъзнават кои от целите им са благоприятни за развитието им и ще им донесат щастие.
Тоя тип е до известна степен труден в партньорствата, защото почти задължително оставя вътрешна дистанция с другите хора. Добри връзки се изграждат с хората от лятната втора четвърт на Лунната фаза.
В професионално отношение са хора, които могат да се реализират успешно в сферите, касаещи общуването с много хора, като политика, образование и др, но това рядко ги прави щастливи. Подходящи за тях са артистичните професии, които ги сближават със себе си и с другите.
10.Лятна трета четвърт на Лунната фаза /Лятно – пълнолунен тип /
У тоя тип има най-много сила от Слънцето и от Луната и хората могат да постигнат и най-високите си цели, без това да ги прави фанатични или да ги изважда от равновесие. Много ценно тяхно качество е духовната им ориентация, която не ги държи силно привързани към материалния свят и им дава възможност да имат и най-смели и оригинални идеи, почти неизпълними. Притежават естествена сърдечност, деликатност и силно доверие у хората, което обаче ако бъде излъгано, ги наранява дълбоко. Често са многостранно развити, но е важно за тях да изберат собствен път на развитие, който да следват неотклонно.
По правило се разбират много добре с всички хора, което може да се превърне в предпоставка за изневери у тях или за ревност у партньорите им. Хармонични връзки създават с хората от пролетната втора и последна четвърт, с есенната последна четвърт и с хората от зимното пълнолуние.
За професионалната им реализация е много важно да имат достатъчно самостоятелност в работата си. Да се подчиняват на чужди разпореждания е твърде трудно за тях.
 1. Есенна трета четвърт на Лунната фаза /Есенно – пълнолунен тип /
При тоя тип взаимно се подсилват енергиите на Слънцето и Луната. Това го прави склонен към крайности, като основната жизнена тема е зрелостта. Истинските цели се постигат в напреднала възраст, особено ако не се разпиляват силите в неща, които не водят до удовлетворение и хармония. Душевните борби със собствените недостатъци започват още на млади години, когато хората са изпълнени с енергия, следва кризата до средната възраст, които по правило водят до положителни обрати и най-високите цели се постигат в старостта. Много важно за тоя тип е навреме да осъзнае, че промените наоколо и в света, винаги започват от оная точка, в която е той.
Хармоничните отношения за тоя тип не се постигат с всеки човек – необходим е равностоен партньор. Възможни са дълготрайни отношения с личност, която не им допада, като вярата, че тя може да бъде променена е голяма, но при кризата в средна възраст, когато енергията започне да нараства, бързо и внезапно се слага край на такива взаимоотношения. Добри връзки се установяват с хората от лятната втора четвърт и зимната трета четвърт.
При професионалната им ориентация е полезно да се знае, че ангажираността им с други хора им влияе добре, като ако не постигнат такава чрез професията, то я откриват в нещо друго – дружества, организации, обществено подпомагане.
 1. Зимна трета четвърт на Лунната фаза /Зимно – пълнолунен тип /
При тоя тип енергията на Слънцето е насочена навътре и съчетана с мощната енергия на Луната, може да се постигне висока степен на самопознание и живот в хармония със звездните ритми. Това са въздържани хора, чиято личност привлича, без излишно външно афиширане на цели и достойнства. Истинските заложби на личността се проявяват в по-зряла възраст, когато човек открие личната си цел и предназначение. Една възможна слаба страна на тоя тип е прекалената въздържаност, предпазливост, страхове от трудностите. Разпознаят ли слабостите си, те лесно ги преодоляват и тогава няма никакви пречки пред тях.
Създават добри взаимоотношения с всички слънчево-лунни типове, но особено хармонични с хората от лятното и есеннато новолуние.
Това са хора, щастливи във всяка професия, стига да се вслушат във вътрешния си глас.
 1. Пролетна четвърта четвърт на Лунната фаза/ Тип последна пролетна четвърт/
Това са хора, които реагират на промените на Лунните фази, също както Новолунните личности, то далеч по-осъзнато. Слънчената и Лунната енергия са противоположно насочени, което може да окаже хармонично и балансиращо въздействие, стига човек да живее в съгласие с вътрешния си ритъм. Проявяват се две кризи – в ранното детство и при остаряването, които ако бъдат успешно преодоляни, животът е изпълнен с мощна творческа енергия. Силата им обаче може да се обърне против тях, ако търсят само вътшната и изява под влияние на Слънцето. Имат голяма привлекателна сила за другите, което ги прави поддатливи на външни правила и чужди модели, с което им харесва да привличат още по-силно чуждото внимание.
Много добри връзки се установяват с хората от Лятното пълнолуние, Лятната първа и последна четвърт.
Изкуството, философията, хуманитарните професии са много подходящи поприща за изява на тоя тип.
 1. Лятна четвърта четвърт на Лунната фаза /Тип последна лятна четвърт /
Хората, родени при това влияние на Слънцето и Луната, се отличават с уравновесеност, спокойствие, търпение, които ако не се превърнат в инертност и безразличие, могат да ги превърнат в успяващи във всяко начинание…Задачата им е да намират равновесието между упоритото придържане към избрания от тях път и новостите, които да стимулират развитието им…
Професионалната реализация може да е успешна във всяко поприще, стига да има достатъчно разнообразие, което да прогонва скуката и рутината.
Взаимоотношенията с хората от пролетната и зимната трета четвърт, както и с родените през пролетната първа четвърт, са хармонични и пълноценни за двамата партньори.
 1. Есенна четвърта четвърт на Лунната фаза /Тип последна есенна четвърт /
Енергиите на Слънцето и Луната са насочени в една посока и основно към вътрешния свят. Това ги прави чувствителни, задълбочени, осъзнаващи, че външният свят е проекция на вътрешния…Крайният вариант на изява на тая комбинация от енергии са прекомерните компромиси – при неблагоприятни и трудни въшни обстоятелства вместо борбеност се проявява неуместна отстъпчивост….Добрият вариант е полезна и практична дипломатичност, но уверено следване на собствения път и интереси.
Хората, родени при пролетната и лятната трета четвърт, както и при пролетната първа четвърт, допълват импулса им за външна изява, като се създават хармонични взаимоотношения помежду им.
 1. Зимна четвърта четвърт на Лунната фаза /Тип последна зимна четвърт /
При тоя тип личности енергиите на Слънцето и Луната така точно следват една посока, че задължително силата им се проявява освен във вътрешния свят на човека и външно и видимо за останалите…Емоционалната им сила в определени периоди може да бъде изключително силно въздействаща не само върху тях самите, но и върху големи групи от хора….Периодите им на спад на личната им енергия е добре от рано да ги научат на начините, чрез които да се зареждат…Един такъв начин може да бъде общуването с личности, родени през пролетната и лятната първи четвърти. А друг подходящ начин е изборът на творческа професия, която да балансира екстремумите в емоциите и









                    Нумерология на чОвешкОтО тялО .
       










...Ляво стъпало:◦1. Глава, мозък, дясна страна
◦2. Синуси, дясна страна
◦3. Ствол на мозъка, малък мозък

 ◦4. Хипофиза
◦5. Слепоочие, дясна страна
◦6. Нос
◦7. Врат
◦8. Дясно око
◦9. Дясно ухо
◦10. Ляво рамо
◦11. Трапецовиден мускул, лява страна
◦12. Щитовидна жлеза
◦13. Паратиреоидна жлеза
◦14. Бял дроб, бронхи, лява страна
◦15. Стомах
◦16. Дванадесетопръстник
◦17. Панкреас
◦20. Слънчев сплит
◦21. Надбъбречна жлеза, лява страна
◦22. Бъбрек, ляв
◦23. Пикочен канал, лява страна
◦24. Пикочен мехур
◦25. Тънки черва
◦29. Напречна част на дебелото черво
◦30. Дебело черво, част надолу
◦31. Право черво
◦32. Анус
◦33. Сърце
◦34. Далак
◦35. Ляво коляно
◦36. Семенна жлеза, тестиси или яйчници, лява страна
Дясно стъпало: ◦1. Мозък, лява половина
◦2. Синуси, челни, лява половина
◦3. Ствол на мозъка, малък мозък
◦4. Хипофиза
◦5. Ляво слепоочие, троичен нерв
◦6. Нос
◦7. Врат
◦8. Ляво око
◦9. Ляво ухо
◦10. Дясно рамо
◦11. Трапецовиден мускул дясна страна
◦12. Щитовидна жлеза /тиреоидна/
◦13. Паратиреоидна жлеза
◦14. Бял дроб и бронхи, дясна страна
◦15. Стомах
◦16. Дванадесетопръстник
◦17. Панкреас
◦18. Черен дроб
◦19. Жлъчен мехур
◦20. Слънчев сплит
◦21. Надбъбречна жлеза, дясна страна
◦22. Бъбрек, десен
◦23. Пикочен канал, дясна страна
◦24. Пикочен мехур
◦25. Тънки черва
◦26. Апендикс
◦27. Илеоцекална клапа
◦28. Горната част на дебелото черво
◦29. Напречна част на дебелото черво
◦35. Дясно коляно
◦36. Семенна жлеза






Слабото ни място е най-дълбоката мотивация за всичко в животаавтор: Галина Иванова

Психологията на човека в съвременния свят е придобила огромни измерения. Ако преди 10 века хората рядко са се интересували от вътрешните си импулси, то днес почти няма човек, който да не се замисля за себе си, своите желания, инстинкти, психологически механизми, които го движат в живота, какво представлява като личност и каква е функцията му в света на хората.

    Преди време написах статия за основните типове страхове, които ни спохождат, когато изпаднем в криза и какъв е най-общият компенсаторен механизъм, който включваме, за да ги преодолеем.
В тази статия ще говоря за слабото ни място, което всъщност е най-дълбоката ни мотивация за всичко в живота. Всеки от нас има някакъв основен механизъм в живота, който от една страна е движещата ни сила за живот, а от друга е онази наша слабост, с която се сблъскваме постоянно и от която най-много искаме да се отървем. Тотален абсурд. Нещо от типа – всички искат да живеят в рая, но пък никой не иска да умира.

    В живота ни  нищо не се случва безцелно. Всеки от нас притежава набор от „инструменти”, предимно психически, благодарение на които да съумее да се съхрани жив. Ние имаме защитни механизми и е необходимо да следваме тях, защото те са ни вродени. А не да се опитваме да ги поправяме, да ги изхвърляме. Не само няма да успеем да си възстановим баланса, да се съхраним, но може да изпаднем в още по-голяма криза, тъй като ще се опитваме да се стабилизираме чрез нещо, което не е наше.

    В своя житейски опит с хората съм установила, че един от основните проблеми се крие в това, че ние винаги се опитваме да бъдем нещо различно от своята най-дълбока природа. Ако аз съм човек, чиято най-голяма слабост е усетът за несигурност, това е моята същност. В моята слабост е моята най-голяма сила, моята най-дълбока мотивация да живея, моят най-мощен двигател. В моментите, когато се опитам да „поправя и изхвърля” нуждата си от сигурност, аз всъщност се отказвам от себе си. Кому е необходимо това?! Определено не и на мен, тъй като аз отхвърлям собствената си същност.

    Всеки човек има своята основна слабост, която е източник на голяма част от проблемите в живота му. Но едновременно с това е и най-мощният му двигател. Анализът на индивидуалния хороскоп включва откриване на подчертани зодиакални знаци и планети, които се свързват с най-слабото ни място. Място, в което се крие и най-голямата ни мощ и сила.

 
    Акцент върху знаците Овен и Близнаци. Не е задължително да говорим за Слънце в тези знаци. Достатъчно е тези знаци да са подчертани в индивидуалния хороскоп. От планетите – Марс и Меркурий.

    Слабото им място е несигурността и усещането за срам. Опитват се да правят нещата правилно, за да се чувстват сигурни. Ужасяват се от мисълта, че може да сгрешат и че това е огромен срам – да правиш грешки. И всичко това, само за да разберат, че правят все повече грешки и следователно се чувстват още по-несигурни и се срамуват ужасно. След поредната грешка се заравят в дупката си, изолират се и изследват всичко до последния детайл. В крайна сметка най-голямата си сигурност придобиват благодарение на грешките, които правят. Това са хората, които истински се учат от грешките си.

   
    Акцент върху знаците Овен и Рак. От планетите – Марс и Луна.
    Слабото им място е изригващата несигурност, когато се сблъскат със съпротивление от другите и усетят, че не са приети. Непрекъснато се опитват да се сдружават с хората, да поддържат някакъв добър социален кръг от хора около себе си. И всеки път, когато се сблъскат с отказ, колкото и да е дребен, те затварят вратата към другите постепенно. Всяка съпротива и неприемане от другите, е силен удар върху усета им за сигурност и те просто се оттеглят надменно. Но в това е и най-голямата им сила – усещането, че някой не ги приема, че получават отказ за достъп, ги кара да се учат на търпение и да се настройват към честотата на другите. Не да се съобразяват само със себе си.

   
    Акцент върху знаците Телец и Рак. От планетите – Венера и Луна.
    Слабото място на тези хора е несъзнаваното усещане, че се чувстват нежелани. Без значение с кого са, колко приятели имат, какъв социален кръг, те се държат сякаш са нежелани. В един прекрасен миг изпадат в шок, когато някой ги отблъсне или им се противопостави открито. Обичайната им реакция е постепенно да се затворят в непристъпната си кула, в своя собствен малък свят като ограничат кръга от хора, с които общуват. Като се затворят и допуснат в този свят само определени хора, те се отдават на своите хобита, на любимите си неща, благодарение на което могат да сътворят уникални неща, да усъвършенстват своите таланти. При тях винаги има някакъв вроден талант за творчество. Слабостта, че се чувстват нежелани ги принуждава да се отдадат на способността си да усъвършенстват някой свой талант, чрез който да се реализират в света.

 
    Акцент върху знаците Телец и Лъв. От планетите – Слънце и Венера.
    Слабото място на тези хора е репутацията им, мнението на околните за тях. Обичайното им поведение е в стил „Не ме интересува какво мислят другите за мен”. Като по този начин отчуждават хората от себе си без да разбират защо. И не съзнават, че всъщност мнението на хората ги интересува повече от всичко друго. Те искат своето място в обществото. Когато в един момент се оказват в „тишина и покой”, те започват да търсят всякакви варианти да привлекат внимание към себе си и да реализират своята способност да служат на общи каузи, да помагат на хората.

   
    Акцент върху знаците Близнаци и Лъв. От планетите – Слънцето и Меркурий.
    Слабостта на тези хора е в допускането на грешки. Едни незначителни такива, които в крайна сметка се оказват сериозни. И започват да се чувстват виновни.  Именно в това усещане за вина, че са допуснали грешка е силата им. То ги задвижва в посока да се опитват да поправят своите грешки, да се съобразят с мнението на околните. И в целия този процес натрупват огромен опит, способност да се адаптират и да се справят с почти всяко предизвикателство. Стават експерти в определена област.

   
    Акцент върху знаците Близнаци и Дева. От планетите – Меркурий.
    Слабото място на тези хора е усетът им, че са изолирани постоянно. Те трудно могат да се почувстват истински свързани с нещо или с някого. Сякаш им липсват чувства, сърце. И се срамуват от това. Своята слабост те превръщат в сила, когато в своята изолираност те се превръщат в отлични наблюдатели, с много обективна преценка. Да, все още остават изолирани и откъснати, но мъдростта, която натрупват чрез своята наблюдателност ги прави едни от най-добрите учители и съветници за хората.

   
    Акцент върху знаците Рак и Дева. От планетите – Луната и Меркурий.
    Слабото място при тези хора е усетът им, че са нежелани, защото не умеят да се свързват с другите. Носят склонност да отхвърлят, зад която се крие дълбокият страх, че другите няма да ги приемат. Изправят се гордо в своята отчужденост, умело прикриват своята уязвимост, страха си, че някой ще ги отхвърли. По този начин успяват да държат хората настрана и допускат само хора, на които могат да се доверят. Те също в своята изолираност стават отлични наблюдатели, натрупват огромна мъдрост, която ги прави отлични учители и съветници за хората.

 
    Акцент върху знаците Везни и Козирог. От планетите – Сатурн и Венера.
    Слабото място при тези хора е усетът им, че другите няма да ги приемат заради несигурността, която постоянно изпитват. У тях се корени един дълбок страх, който ги кара да търсят стабилност. Опитват се да бъдат приети само и само, за да се почувстват сигурни и стабилни. Те почти винаги изпитват стрес в отношенията си, тъй като все се стараят да се приспособят към другите. Не винаги успяват, но постоянно се стараят. Точно тази несигурност, която изпитват, старанието да бъдат приети, ги прави едни от най-стабилните хора, на които можеш да повериш живота си в буквалния смисъл. Готови са да се борят за себе си и близките си, без значение какво ще им струва.


    Акцент върху знаците Водолей и Везни. От планетите – Уран и Венера.
    Слабото място на тези хора е, че изпитват дълбок страх, че някой ще забележи тяхната нестабилност, несигурност, некомпетентност, незнание. И с всички сили се стремят да го прикрият. Иронично, но точно когато правят това, те излагат на показ всичко, което искат да прикрият. Подобни ситуации ги карат да се отдръпват периодично от света.  При тези свои отшелничества се отдават на това да постигнат завидно майсторство, което ги превръща в хора, които могат да намерят практически изход от всяка една ситуация.


    Акцент върху знаците Водолей и Скорпион. От планетите – Уран и Плутон (или Марс).
    Слабостта на тези хора е в страха, че няма да забележат нещо, ще го допуснат и то ще разруши вътрешната им хармония, дори живота им. Затова се стараят да се придържат към поведение, с което да не привличат внимание към себе си. Разбира се, това им се удава много трудно. Но рано или късно все пак допускат нещо, което нарушава вътрешната им хармония. И точно то се превръща в най-голямото им богатство и ги извежда в обществото.


    Акцент върху знаците Риби и Скорпион. От планетите – Нептун и Плутон (или Марс).
    Слабостта на тези хора е свързана с това, че те изключително трудно се доверяват на другите. Самите те се чувстват дълбоко неразбрани и това ги кара да се отдалечават и откъсват като при този процес могат да бъдат много арогантни и отхвърлящи. В откъсването си те намират своята безопасност и се научават да се доверяват само на себе си.


    Акцент върху знаците Риби и Стрелец. От планетите – Нептун и Юпитер.
    Слабостта при тези хора е свързана с грешките, които правят в живота и опита им да се скрият от тях. Не желаят да се чувстват виновни при все, че грешките са си техни. Непрекъснато бягат и се надяват, че ще ги забравят вместо да ги признаят. Това ги кара да се потопят в нови и нови неща, с надеждата да забравят миналото. Именно тази опитност, която придобиват по време на бягството ги прави много мъдри и ценни за обществото









                          Рожден ден


На тоя ден, всяка година от живота ни, Слънцето се връща там, където е било, когато сме се родили.
Тоя ден е подходящ да поставим ново начало, да променим нещо в себе си и така да променим живота си.
Няколко дни преди рождения ден е подходящо време за равносметка, за преглед на постигнатото през изминалата година, за благодарност за хубавите неща и за прошка за лошите неща.
Символично рожденият ден и всеки от предстоящите 11 дни след него представят месеците на настъпващата лична слънчева година.
Добре е рожденият ден да се прекара сред природата и да присъстват четирите основни елемента – огън, вода, земя и въздух. Така ще се събере енергия за цялата предстояща година. Посрещането на рождения ден е от съдбовно значение и е подходящо да се подчини на определени ритуали. Ако все пак не е сред природата, то символично може да се осигури присъствието на основните елементи – свещи, аромати, цветя, напитки. На тоя ден човек трябва да е такъв, какъвто е или какъвто иска да бъде








    ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ И ФЛИРТ






1. ОВЕН – директна инициатива, без потребност от предварителни размисли. Дори да няма зашеметяващ първоначален успех, не се предава лесно. Ако все пак флиртът е пълен провал, поставя се ново начало с някоя друга личност.

2. ТЕЛЕЦ – деликатни, постоянни, упорити, ненатрапчиви, рядко грешащи при избора си и рядко търпящи провал.

3. БЛИЗНАЦИ – съвършени в това изкуство – интересни, забавни, с чувство за хумор, силни думички, малки подаръци, хитроумни действия, осигуряващи успех при всеки флирт.

4. РАК – интуитивно знаят къде ще имат успех – нежни, поетични, почти стеснителни, омайващи с деликатното разкриване на чувствата си.

5. ЛЪВ – лесно печелят възхищение и решат ли да предприемат нещо, действат бързо и категорично, а резултатите са впечатляващи.

6. ДЕВА – зад приятелски добронамерени действия и готовност за помощ при необходимост, почти неангажиращо разкриват интереса си към някого и чувствата си.

7. ВЕЗНИ – първоначално молещи и безпомощни, привлекат ли нечие внимание няма спиране пред нищо.

8. СКОРПИОН – без агресия, може да няма даже думи или действия – завладяват на подсъзнателно ниво.

9. СТРЕЛЕЦ – провокативни, убедителни и завладяващи, непризнаващи половинчатост и едностранчивост, лесно печелят във флирта.

10. КОЗИРОГ – спокойно, сигурно общуване, без бързане и недообмисляне. Романтизмът при флирта може да остане на заден план.

11. ВОДОЛЕЙ – лутащи се, търсещи интересни ситуации, но и най-неангажиращия флирт могат да превърнат в сериозно партньорство.

12. РИБИ – плахи и романтични, превръщащи слабостта си в сила. Общителни и загадъчни, умеещи да заинтригуват още при първата среща










Според Китайския зодиак 2012-та е Годината на Водния дракон. Тя е високосна, започва на 23 януари 2012 г. и приключва на 9 февруари 2013 година.



През 2012-та ще преуспяват тези, които са дипломатични, мъдри и досетливи. Тази година ще е успешна за творческите
личности и за тези, които умеят да пестят и умножават парите си, но не и за алчните. 

Годината е подвластна на Меркурий. А това означава, че успехът ще съпътства деловите и активни хора, притежаващи съобразителност и човечност. Основните качества, които Драконът и Меркурий ценят, са оптимизъм, ентусиазъм и съобразителност в различни ситуации. За да постигнете успех, трябва да сте в крак с времето и новостите, да се стараете да не пропускате шансовете и възможностите, които съдбата ви предоставя. Това ще бъде добра и мирна година за семействата. Те ще стават стабилни.

Драконът е петият знак на китайския зодиак и е най-могъщият знак на китайския хороскоп. Той е символ на богатството, както и на благополучията - добродетел, хармония и могъщество. Затова хората, които притежават тези качества, ще имат успех през годината. Мързеливите, злобните и меркантилните ще срещат трудности.






Кои хора са двойно по-щастливи


Родените през първите седем седмици на годината са известни като хора на Двойното щастие или хора с Двойна благословия. 
Затова те винаги ще имат избор от две добри неща да изберат по-доброто. Когато търсят работа - ще получават две предложения.
Тези хора са в необикновена и благоприятна съдба. Ще ги съпътства късмет през целия им живот и много от събитията ще им се случват като по чудо. Те ще усещат интуитивно отговора, когато търсят решение на проблем и ще постъпват правилно. Ще изглеждат по-умни от останалите.
Причината се дължи на седем седмичната разлика между китайската и западната година. Китайската година не е строго фиксирана като нашата. Тя може да започва по всяко време от началото на януари до средата на февруари.